Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Sinterklaascupcakes - Schoorsteen Piet

Sinterklaascupcakes – Schoorsteen Piet

Bijgewerkt op

Een hele duidelijke how to voor het versieren van Sinterklaascupcakes met een Zwarte Piet die ondersteboven in de schoorsteen valt.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

10 minuten

Schoorsteen Piet

Een hele duidelijke how to voor het versieren van Sinterklaascupcakes met een Zwarte Piet die ondersteboven in de schoorsteen valt en zelfs een van de cadeautjes bungelt aan zijn strik langs de schoorsteen.

Heel veel decoreerplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Sinterklaascupcakes – Schoorsteen Piet te maken?

Hoe maak je Sinterklaascupcakes – Schoorsteen Piet?

  • Sinterklaascupcakes versieren

    1. Snij de top van de cupcake af.

      Dit kapje is wat je noemt, een lekkere bakkerstraktatie!

       
    2. Smeer de cupcakes af met je favoriete botercreme of pasta.

      Ik heb onze Sinterklaascupcake afgesmeerd met een laagje Nutella.

       
    3. Kneed een stukje blauw marsepein zacht en bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker.

       
    4. Schuif de roze slide-on ringen om de rolstok en rol het blauwe marsepein uit tot een dikte van 2mm.

       
    5. Steek met de gladde zijde van de ronde uitsteker een mooie topper uit het marsepein.

       
    6. Kneed een stukje rood marsepein zacht en bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker.

       
    7. Rol het rode marsepein uit.

       
    8. Steek met de gladde zijde van de ronde uitsteker een rondje met een doorsnede van 7,5 cm uit.

       
    9. Maak het je paletmes om de centimeter een lange inkeping en snij de rode cirkel in twee stukken.

       
    10. Rol met (gladde wieltje) de cutter embosser om de anderhalve centimeter en kleine inkeping tussen de lange strepen,

      Zorg dat de streepjes bij elke rij iets verspringen, zodat je het effect van een gemetseld muurtje krijgt.

       
    11. Plak het "gemetselde muurtje" op de blauwe topper, waarbij je er voor zorgt dat de rode rand netjes over de blauwe rand valt.

       
    12. Kneed een stukje groen marsepein zacht en bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker.

       
    13. Rol uit het groene fondant twee kleine balletjes

       
    14. Druk de twee balletjes iets plat met je paletmes.

       
    15. Maak een paar mooie inkepingen in de twee platte groen stukjes, waarbij je een kant iets naar elkaar toe drukt.

       
    16. Steek met de grootste ronde plunger cutter uit elke groen stukje een klein maatje.

       
    17. Plak de groen stukjes met de maanvormpjes naar boven op de schoorsteen.

       
    18. Kneed een stukje zwart marsepein zacht en bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker.

       
    19. Rol uit het zwarte marsepein twee dunne worstjes.

      Het kan dat wanneer je ze op de cupcake plakt je er nog een stukje af moet snijden.

       
    20. Plak in elke groene broekspijp een beentje.

       
    21. Kneed een klein stukje bruin marsepein zacht en zorg dat er een klein beetje poedersuiker op je werkblad ligt.

       
    22. Rol uit het bruine marsepein twee hele kleine kegeltjes.

       
    23. Plak aan elke beetje een bruin kegeltje en druk met het flower & leaf tooltje in elk schoentje een hakje.

       
    24. Rol uit het bruine marsepein twee kleine worstjes.

       
    25. Maak in elk bruin worstje met het tooltje drie inkepingen.

       
    26. Plak op elk been een worstje net tegen het schoentje aan.

       
    27. Kneed een stukje geel en een stukje oranje marsepein zacht en bestuif je werkblad met wat poedersuiker.

       
    28. Rol de beide stukje uit.

       
    29. Snij uit het gele stukje een rechthoekje

      Snij met de cutter embosser langs je paletmes, om zo strakke snijlijnen te krijgen.

       
    30. Snij uit het oranje stukje ene paar dunne reepjes en steek met de kleinste ronde plunger twee stippen.

       
    31. Versier het gele rechthoekje met drie stukjes van de oranje reepjes.

      In de lengte een reepje en in het midden vanaf het middelste reepje twee kleine stukjes.

       
    32. Druk met het baltooltje in elke oranje stip in het midden een gaatje.

       
    33. Duw met je vingers de oranje rondjes aan een kant iets naar elkaar toe.

       
    34. Plak de lusjes op het pakje en snij uit de overgebleven oranje reepjes twee kleine striksliertjes.

       
    35. Plak de striksliertjes onder de lusjes en driaa uit het overgebleven oranje masrepein ene heel klein balletje.

      Plak dit balletje als afwerking in het midden van de strik.

       
    36. Plak het cadeautje op de schoorsteen.

       
    37. Plak vanaf het cadeautje tot voorbij de broekspijp en over de rand van de schoorsteen heen een oranje sliert,

       
    38. Laat alle eetbare lijm goed drogen en dan is je malle schoorsteenpietje met bungeld cadeautje klaar.

       

Sinterklaascupcakes - Schoorsteen Piet

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie