Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Sinterklaascupcakes - Schoen zetten

Sinterklaascupcakes – Schoen zetten

Bijgewerkt op

Een hele duidelijke how to voor het maken van Sinterklaascupcakes met een schoentje en wortel van marsepein.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

10 minuten

1 Cupcake

Je schoen zetten om een cadeautje te krijgen van Sinterklaas, is natuurlijk tijdens het Sinterklaasfeest een van die heerlijke Hollandse tradities.

In deze cupcakefun how to, laat ik je aan de hand van duidelijke stap voor stap foto’s zien hoe je deze gezellige traditie, in de vorm van een schoentje en een wortel van marsepein, als versiering op je cupcakes maakt.

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Sinterklaascupcakes – Schoen zetten te maken?

Hoe maak je Sinterklaascupcakes – Schoen zetten?

  • Sinterklaas cupcakes versieren

    1. Snij de top van de cupcake af.

      Dit kapje is wat je noemt, een lekkere bakkerstraktatie!

       
    2. Smeer de cupcakes af met je favoriete botercreme of pasta.

      Ik heb onze Sinterklaascupcake afgesmeerd met een laagje Nutella.

       
    3. Kneed een stukje rood marsepein zacht en bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker.

       
    4. Schuif de roze slide-on ringen om de rolstok en rol het rode marsepein uit tot een dikte van 2mm.

       
    5. Steek met de geschulpte zijde van de ronde uitsteker een mooie topper uit het marsepein.

       
    6. Druk als extra versiering met het baltooltje in elke schulpje een klein kuiltje.

       
    7. Bekleed de cupcake met de mooie rode topper.

       
    8. Kneed een stukje bruin marsepein zacht en bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker.

       
    9. Rol een klein stukje marsepein tot een klein dik worstje met een lengte van ongeveer 2 cm

       
    10. Duw met de baltool een zijde van het worstje iets platter en duw aan dezelfde kant een klein kuiltje in in het worstje.

      Op deze manier onstaat er een klompmodel.

       
    11. Rol uit het overgebleven stukje marsepein nog een klein bolletje wat precies op het klompje aan de kant van het kuiltje past.

      Druk het bolletje met je paletmes iets platter.

       
    12. Duw met het balltooltje een kuiltje in het platte stukje.

       
    13. Maak met het flower & leaf tooltje klein inkepingen aan de buitenzijde van het platte stukje marsepein.

       
    14. Plak de bruine ring op het klompje.

       
    15. Kneed een stukje oranje marsepein zacht en bestuif je werkblad licht met wat poedersuiker.

       
    16. Rol uit het stukje marsepein een klein puntig worstje.

       
    17. Kneed een stukje groen marsepein zacht en zorg dat er wat poedersuiker op je werkblad ligt.

       
    18. Rol een klein balletje uit het groene marsepein en druk het met het flower & leaf tooltje plat en maak een paar inkepingen.

       
    19. Duw met het flower & leaf tooltje om en om wat inkepingen in het oranje worstje.

       
    20. Steek met de punt van het tooltje aan de dikke zijde van de wortel een klein gaatje.

       
    21. Plak de groene bladstengels vast in het gaatje van de wortel.

       
    22. Bestrijk de binnenzijde van het schoentje met wat eetbare lijm en plaats hier de kleine wortel in.

       
    23. Bestrijk de onderzijde van het schoentje met eetbare lijm en plaats deze in het midden van de rode topper.

       
    24. Laat de eetbare lijm goed drogen en dan is je Sinterklaascupcake helemaal klaar!

       

Sinterklaascupcakes - Schoen zetten

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: , ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie