Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Liefde, Rozen en Glitters Cupcake Fun

Rode rozen, Harten en Glitter Cupcakes

Bijgewerkt op

Happy Valentine!
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

25 minuten

120 minuten

24 Cupcakes

Deze prachtige cupcakes zijn misschien een beetje over de top, maar zijn absoluut niet moeilijk om te maken!

Heel veel bak en decoreerplezier

Liefs Marie-Louise

Wat heb je nodig om Rode rozen, Harten en Glitter Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Vanille cupcakes

Vanille botercreme

Vulling & Decoratie

Hoe maak je Rode rozen, Harten en Glitter Cupcakes?

  • Vanille cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en vet het muffinblik in, strooi wat bloem in de ingevette vakje van het muffinblik, houdt het blik vervolgens ondersteboven boven de gootsteen zodat het overtollige bloem uit het muffinblik kan.

      Mix de boter en suiker tot deze glad en romig is.

      Voeg dan de eieren toe, zodra de eieren en de boter goed vermengd zijn, mix je de melk en de natuurlijke vanille smaakstof erbij.

      Zeef de bloem en het bakpoeder bij elkaar in de andere mengkom.

      Schep de bloem al mixend door de zachte boter massa.

      Vul het muffinblik tot de helft met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 25 minuten.

      Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven maar wel in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Vanille botercreme maken

    1. Mix in de beslagkom de boter, sojaboter in ongeveer 10 minuten tot een smeuïg geheel, voeg vervolgens de vanille smaakmaker toe.

      Mix daarna op gemiddelde snelheid, schepje voor schepje de suiker toe.

      Schraap tussendoor met de siliconen spatel het beslag goed van de randen en de bodem zodat alle ingrediënten goed gemend worden.

      Zodra alle suiker toegevoegd is, lijkt het beslag wat droog te worden, voeg de melk en de roze voedselkleurstof toe en mix op gemiddelde snelheid het beslag tot een glad en luchtig geheel.

       
  • Cupcakes vullen en decoreren

    1. Het glazuur voor de helft van deze cupcakes maak je heel eenvoudig met ons recept voor basis glazuur, waarmee je in een handomdraai een heerlijk suikerglazuur maakt! Roer er tijdens de bereiding ook een paar druppels rode voedselkleurstof door.

      Als eerste vul je alle afgekoelde cupcakes met jouw huisgemaakte aardbeienjam.

      Daarna doop je de bovenkant van 12 cupcakes in de rode glazuur, draai elke cupcakes schuin rond boven het glazuur zodat het overtollige glazuur terugloopt in de kom en straks niet langs de cupcake druipt.

      Zet deze cupcakes even opzij.

      Smeer met behulp van de hoekspatula de overige 12 cupcakes af met een mooie bolle maar gladde laag botercreme.

      Rol het rode marsepein uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en druk hier met de ronde uitsteker 12 rondjes uit.

      Bekleed de cupcakes met de botercremelaag vervolgens met een mooie gladde rode marsepeincirkel.

      De basis is nu klaar en nu komt dan ook het allerleukste werkje het maken van de decoraties!

      Rol en steek uit het rode en groene masrepein met de plungers en de uitstekers, de hartjes, de blaadjes en de roosjes.

      Met behulp van de sugarpaste extruder maak je mooie dunne lijntjes van het marsepein.

      Decoreer de cupcakes nu hoe jij het mooi vind. The sky is the limit ;-)

      De decoraties plak je heel eenvoudig op de rode basis met een klein druppeltje eetbare lijm.

       

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Bron/Foto: Clare

Geef een reactie