Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Regenboog Cupcake

Regenboog Cupcake

Bijgewerkt op

Makkelijk recept om zelf regenboog cupcakes te maken.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

15 minuten

45 minuten

18 - 24 Cupcakes

Dit recept verscheen voor het eerst op 2 november 2012 op onze cupcakerecepten site, en was echt aan een update toe, en nu met oog op Carnaval dachten wij, dit is echt een super leuk en vrolijk recept voor carnavalcupcakes!

Daarom hebben wij het recept nu vlak voor Carnaval even goed onder loep genomen en her en der wat uitleg herschreven.

In dit recept laten we je in duidelijke stappen zien hoe eenvoudig het is om zelf prachtige regenboog cupcakes te maken.

En met een dikke laag roomkaasglazuur maak je deze heerlijke en vrolijk gekleurde cupcakes helemaal af!

Heel veel bakplezier

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Regenboog Cupcake te maken?

Ingrediënten

Biscuit cupcakes

Roomkaas glazuur

  • 1 cup Roomboter (226 gram in blokjes)
  • 2 cup Roomkaas (450 gram koud)
  • 5 cup Poedersuiker (550 gram)
  • 2 el Halfvolle melk (koud)
  • 1 tl Vanille pasta

Materialen

Hoe maak je Regenboog Cupcake?

  • Regenboog cupcakes maken

    1. Doe de vanille biscuitmix in de kom van de standmixer en voeg de eieren toe.

      Deze biscuitmix is glutenvrij en ongelofelijk lekker!

      Het leuke is wij verkopen deze mix ook in de smaken pistache, amandel, chocolade en aardbei en kost maar €2,95 per pakje.

       
    2. Mix de ingredienten ongeveer 8 tot 10 minuten op een hoge snelheid.

       
    3. Vervolgens verdeel je het beslag gelijkmatig over de 6 kommetjes.

      Geef daarna elk kommetje met beslag een kleur van de regenboog, door de druppels toe te voegen aan het beslag en het beslag vervolgens goed door te roeren.

       
    4. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

       
    5. Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het gekleurde beslag,

      waarbij je begint met een lepel paars beslag, daar boven op een lepel blauw,dan groen, dan geel, dan oranje en bovenop een lepel rood beslag.

       
    6. Bak de cupcakes gaar en gekleurd in 15 tot 18 minuten,

      Niet tussentijds de oven openen!

      De cupcakes zijn gaar als ze veerkrachtig aanvoelen.

      Direct na het bakken uit het muffinblik halen en laten uitdampen op een rooster.

       

       
  • Roomkaasglazuur maken

    1. Mix in de standmixer met de K-klopper, de roomboter en roomkaas tot een gladde creme.

       
    2. Zeef de poedersuiker.

       
    3. Schraap met de siliconen spatel langs de bodem en de zijkanten van de mengkom.

       
    4. Voeg al mixend schepje voor schepje de gezeefde poedersuiker aan de romige botermassa toe.

       
    5. Schraap tussendoor nog een paar keer met de siliconen spatel langs de bodem en zijkanten van de mengkom om de ingrediënten goed met elkaar te vermengen.

       
    6. Voeg al mixend de vanille smaakstof en de melk toe.

       
    7. Vervang de K-klopper voor de ballongarde en mix het glazuur op de hoogste stand in vijf minuten tot een super gladde creme.

       
    8. Het glazuur is klaar wanneer je de ballongarde uit het glazuur haalt en de vorm van de garde in het glazuur blijft staan.

       
    9. Omdat de roomkaas nu een tijdje buiten de koelkast is geweest is het heel belangrijk dat je het glazuur afdekt en zeker een uur in de koelkast laat opstijven.

       

Roomkaas moet je niet te lang buiten de koelkast bewaren, daarom is het bij deze cupcakes heel verstandig om de cupcakes net voor het serveren te voorzien van een laag glazuur!

Regenboog Cupcakes

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

33 reacties op “Regenboog Cupcake”

  1. Blingee zegt:

    Hallo Miss Baksel

    Ik heb vandaag de cupcake’s van de biscuitmix geprobeerd te maken.
    Heb alleen het recept gehalveerd, 150C ongeveer 16 a 17 min.
    Ze waren mega gerezen waardoor eronder in het cupcake papiertje een laagje
    cake(niet helemaal gaar) zat daarna lucht en dan de deksel.
    Heb ze neutraal gehouden, weet jij wat er fout is gegaan?
    Ik hoor het graag.

    Bvd. Groetjes Blingee
    Wat een perfecte site is thx daarvoor.

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Blingee,

      Ogh wat jammer…

      Als ik cupcakes bak met de biscuitmix gebruik ik altijd 250 gram mix, 30 ml water en 4 eieren (L),
      daarna vul ik de papieren bakvormpjes met het beslag door gebruik te maken van een ijslepel (zo’n eentje waarin je moet knijpen, met een schrapertje erin)
      1 ijslepel met beslag per bakvormpje, daarna gaan de cc’s in de voor verwarmde oven, inderdaad op 150*C en bak ik de cc’s gaar in ongeveer 15 minuten…

      Heb je je bij de bereiding van de mix wel gehouden aan de mix-tijd? 7 à 8 minuten op de hoogste snelheid en daarna nog 2 à 3 minuten op de laagste snelheid, in totaal moet je 10 minuten mixen.

      Als je je houdt aan de bereiding van het beslag en de baktijd zoals aangegeven op de verpakking van deze mix, kan deze eigenlijk niet mislukken.

      Probeer het eens stap voor stap zoals ik het altijd doe, wellicht gaat het dan wel goed.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Blingee zegt:

    Hi Marie-Louise

    Hahaha ik denk dat ik weet waar de fout zit, denk iets te lang gemixt.
    Ik ga het van de week nog een proberen.
    Heeeeel erg bedankt voor de snelle reactie SUPER. :)
    Hele fijne avond verder

    Liefs Blingee

  3. RaarKind!!! zegt:

    Hooiiii…

    dit lijken mij echt super lekkere cc’s!!!!
    ik wil ze heeeeel graag een keer uitproberen!!!

    Groetjesss:RaarKind

  4. prangel zegt:

    deze cupcake is supper lekker want mijn meester heeft het gemaakt voor zijn verjaardag

  5. Eline zegt:

    Kan je dit recept ook doen met de cupcake mix van funcakes?

  6. silke zegt:

    hoe moet je die cupcake’s nu iegelijk maken want da staat er ni bij ?

    • Hallo Silke,

      Hoe bedoel je dit precies?
      Want bij elke stap staat precies beschreven hoe je de cupcake, vanaf het moment dat je de mix hebt afgewogen tot ze staan uit te dampen op een rooster, moet bereiden.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  7. elineetjeeuh zegt:

    hey ik zou deze cupcakes graag eens maken en ik vroeg me af of je echt de mix nodig hebt of dat je ook een recept voor gwn nuetrale cupcakes kan gebruiken :p

  8. fleur zegt:

    hoi
    ik heb deze cakes net gebakken maar al de kleurtjes zijn door elkaar gegaan!!!
    komt het meschien omdat ik niet de biscuit bakmix heb gedaan?

    groeten fleur

    • Hallo Fleur,

      Ik ben bang dat het beslag te vochtig is geweest en dan trekken de kleuren door elkaar heen, het voordeel van biscuitmix is, dat dit een redelijke luchtige maar toch compacte massa is, welke niet inzakt en daardoor vanzelf mengt.

      Hopelijk heb je de volgende keer eer geluk!

      Waren ze wel lekker?

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

      • Fleur zegt:

        Hoi Marie-Louise
        Ze waren wel heel lekker hoor.
        Vandaag heb ik ze weer gebakken en ze zijn heel goed gelukt! Ik heb er Sinterklaas hoofdjes op gemaakt want morgen heb ik pakjes avond,
        Ik hoop dan dat iedereen ze lekker gaat vinden

        Groetjes fleur. (10 jaar)
        Ps ik vind deze website heel leuk want later wil ik ook cupcake bakkeres worden!

      • Hallo Fleur,

        Wat leuk dat je deze cupcakes voor pakjesavond hebt gemaakt, vond iedereen ze mooi en lekker?

        Als je er toevallig foto’s van hebt gemaakt, mag je die (of je vader of moeder) wel uploaden naar onze Facebook fanpagina,

        Dan kan iedereen ze bewonderen!

        Lieve groetjes

        Marie-Louise

  9. serife zegt:

    het is egt supeer ik heb het geprobeerd het is gwn fcking lkkr

  10. Paulien zegt:

    Hoi!
    Ik wil ze graag maken met de kerst maar zijn ze niet veel te zoet? Of proeven ze hetzelfde als andere cupcakes?

    Leuk idee!

  11. Wow, ik heb ze uitgebrobeerd echt te gek!
    En een super coolle website!
    lieve groetjes,

  12. Carla zegt:

    Niet echt gelukt, had veel problemen met vullen van de bakjes omdat het zo bleef plakken, is ook lucht ondergekomen en ze zgen er niet uit, ga de taart zeker nog een keer proberen regenboog cupcakes helaas niet meer

  13. Helga zegt:

    heb de cakejes ook geprobeerd, maar bij mij waren ze heel plakkerig. Als je het cakeje vastpakte dan plakte de kleuren aan je vingers. Wat heb ik fout gedaan, heb wel biscuitmix gebruikt.

    groet

    • Hallo Helga,

      Wat voor soort voedselkleurstof heb je gebruikt? Het beste is om een gelkleurstof te gebruiken.
      En maar een heel klein beetje gebruiken, omdat deze vaak heel geconcentreerd zijn en de kleur door het bakken intenser zal worden.

      Ook weet ik natuurlijk niet welke biscuitmix je hebt gebruikt, ik kwam je naam niet tegen in ons klantenbestand dus waarschijnlijk niet onze biscuit mix?

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  14. Dehlia zegt:

    Hallo!
    Ik en mn vriendinnen moeten regenboog cupcakes maken voor school!
    Welke bescuit mix moeten we gebruiken? En waar kan je dat kopen.
    Mvg Dehlia.

  15. Niet goed voor jou met al die kleurstof – wel voor mij

  16. Heb ze al eens gemaakt in rood, geel, groen natuurlijk

  17. zo heb ik eens zo’n taart gemaakt! iedereen zat met een gekleurde mond! haha….oeps!

Geef een reactie