Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Red velvet koekjes met witte chocolade

Red velvet koekjes met witte chocolade

Bijgewerkt op

Makkelijk recept om zelf glutenvrije red velvet koekjes te bakken.
Dit recept delen:
Pinterest

60 minuten

13 minuten

120 minuten

30

Een poosje geleden liet ik jullie al zien, hoe eenvoudig het is om zelf vanille (cup)cakemix te maken en om daar uiteraard, heerlijke Valentijn cupcakekoekjesvanille cupcakes mee te bakken, maar ook heerlijke koekjes, met een krokante rand en een heerlijk smeuige kern zoals bij een brownie.

Glutenvrije cakemix voor Red VelvetVandaag wil ik jullie laten zien dat je ook heerlijke red velvet koekjes kunt bakken met onze red velvet cakemix als basis ingredient. En wat het nog leuker maakt, wanneer je de mix van madame Loulou gebruikt, zijn de koekjes glutenvrij!

 

Huisgemaakte vanille puddingmixDoor 30 gram van onze huisgemaakte puddingmix of elke andere glutenvrije puddingmix toe te voegen. krijgen deze red velvet koekjes net zo’n smeuige kern als de vanille koekjes. De ingredienten van onze puddingmix zijn maizena, melkpoeder, vanillemerg, kristalsuiker en zout. Let er alleen wel op dat dit recept gebaseerd is op 400 gram cakemix en 30 gram puddingmix, bij bakken komt het aan op precisie, je kunt dus deze 30 gram puddingmix niet zomaar weglaten.

 

Het leuke en lekkere van de mixen van madame Loulou is, dat je niet proeft dat ze glutenvrij zijn, de cupcakes, cakes en koekjes zijn stuk voor stuk vol van smaak en deze mixen zijn ook nog eens, dit in tegenstelling tot veel andere glutenvrije merken, heel betaalbaar!

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Red velvet koekjes met witte chocolade te maken?

Ingrediënten

Materialen

Hoe maak je Red velvet koekjes met witte chocolade?

  • Red velvet koekjes bakken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn, op deze manier zullen ze beter met elkaar vermengen.

       
    2. Schep en schenk de cakemix, de eieren, de puddingmix en de olie in de mengkom van de standmixer.

       
    3. Mix op een gemiddelde snelheid, de ingredienten tot een homogene massa.

       
    4. Haal de mengkom uit de standmixer en giet de chocolade callets bij het rode deeg.

       
    5. Spatel de witte chocolade callets gelijkmatig door het deeg.

       
    6. Dek de kom af met een afdekhoesje en laat het deeg minstens 45 minuten rusten in de koelkast.

       
    7. Een gemiddelde oven doet er zeker tien minuten over om voor te verwarmen, zet daarom de oven aan om te voor te verwarmen op 170* C, wanneer het deeg zo'n 35 minuten in de koelkast staat.

       
    8. Bekleed de bakplaat met het bakpapier.

       
    9. Schep met behulp van de mini ijslepel kleine bolletjes deeg op het bakpapier.

      Zorg ervoor dat er tussen de bolletjes zeker 5 cm ruimte zit, omdat het deeg tijdens het bakken natuurlijk uitloopt en plat wordt.

      Als je je handen onder de koude kraan iets vochtig maakt kun je de deegbolletjes makkelijk verplaatsen, zonder dat het deeg direct aan je vingers blijft kleven!

      Dek de kom weer af en zet de kom met het overgebleven deeg terug in de koelkast.

       
    10. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10 tot 13 minuten gaar.

      Laat de koekjes na het bakken 5 minuten afkoelen op de bakplaat.

       
    11. Daarna kun je ze volledig laten afkoelen op het rooster.

       

       
    12. Herhaal het bakproces met het overgebleven deeg, maar zorg er wel voor dat de bakplaat volledig afgekoeld is voor je er nieuwe bolletjes deeg op legt.

       

Red velvet koekjes met witte chocolade

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

2 reacties op “Red velvet koekjes met witte chocolade”

  1. Eddy Pamela zegt:

    Irene Daalhuizen wat voor jouw

Geef een reactie