Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Paashaas Cupcakes

Paashaas Cupcakes

Bijgewerkt op

Met Pasen mag de Paashaas natuurlijk niet ontbreken!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

75 minuten

12 & 24

Wat heb je nodig om Paashaas Cupcakes te maken?

Ingrediënten

24 standaard en 12 mini cupcakes

Vanille botercreme

Decoratie

Hoe maak je Paashaas Cupcakes?

  • Cupcakes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje vande muffinblikken een papieren cupcakevormpje.

       
    2. Mix op de laagste stand in de beslagkom het bloem, suiker, bakpoeder en zout tot het net vermengd is met elkaar.

       
    3. Voeg de boter toe, mix de boter door het bloem-mengsel tot de boter net bedekt is met meel.

       
    4. Mix op een gemiddelde snelheid in de andere kom de melk, eieren en vanille samen.

       
    5. Voeg al mixend in drie keer de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten.

       
    6. Waarbij je na elke toevoeging met de silicone spatel langs de randen en de bodem van de mengkom schraapt om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd worden.

       
    7. Niet te lang door mixen, je stopt met mixen zodra na de laatste toevoeging de ingrediënten net met elkaar vermengd zijn.

       
    8. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.

       
    9. Bak de normale cupcakes gaar en goudbruin in 17 tot 20 minuten en de mini cupcakes bak je gaar in ongeveer 10 minuten.

       
    10. Roteer de muffinblik halverwege de baktijd, zodat alle zijde even goed gebakken worden

       
    11. Laat de cupcakes volledig afkoelen op het rooster.

       
  • Vanille botercreme bereiden

    1. Mix op een gemiddelde snelheid in 2 tot 3 minuten de boter tot een lichte en romige massa.

       
    2. Zet de mixer op de laagste snelheid en voeg 6 cups poedersuiker, de melk en het vanille extract toe.

       
    3. Mocht het nodig zijn, voeg dan geleidelijk de laatste 2 cups poedersuiker toe aan de botercreme.

       
  • Cupcake Fun

    1. Verdeel de botercreme  in twee gelijke delen en kleur een deel licht roze en het andere deel donker-roze, dit doe je door de kleurstof er op een gemiddelde snelheid met de handmixer door heen te mixen.

       
    2. Smeer de ene helft van de cupcakes is met een mooie gladde laag licht roze botercreme en de andere helft in met de donker roze botercreme.

       
    3. Teken op een wit vel papier vier oren, één paar voor de mini cupcakes en één paar voor de normale cupcakes en knip de oren uit.

       
    4. Rol de beide kleuren fondant uit tot een dikte van een halve centimeter en leg de papieren oren op het fondant en snij de oren uit met het mesje uit de deco tool set.

       
    5. Sommige oren kun je nog voorzien van een binnenkant, door met de andere kleur fondant een kleiner oor op het normale oor te plakken (met een druppeltje water plak je het fondant aan elkaar)

       
    6. Verder kun je de mini paashazen neusjes geven van de hartjes strooisel en de normale paashazen geeft je een roze Smarties neus.

       
    7. De snorharen maak je heel eenvoudig van de hagelslag en voor de ogen van de mini hazen kun je ook hagelslagjes gebruiken door deze rechtop in de botercreme te steken

       
    8. Voor de normale hazen gebruik je een choco balletje voor de ogen.

       

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Bron/Foto: Bakerella

Geef een reactie