Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Paascupcakes - Kuiken

Paascupcakes – Kuiken

Bijgewerkt op

Paaskuiken cupcakefun how to
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

10 minuten

1 Paaskuiken

Je ziet ze overal op internet, Paascupcakes versierd als een schattig paaskuikentje die net uit het ei komt.

Dan kunnen wij natuurlijk niet achter blijven, maar dan natuurlijk wel zoals jullie van ons gewend zijn, met een uitgebreide how to en duidelijke stap voor stap foto’s.

Vrolijk Pasen

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Paascupcakes – Kuiken te maken?

Hoe maak je Paascupcakes – Kuiken?

    1. Smeer je cupcakes af met een bolle maar gladde laag chocoladepasta, ik heb deze keer gekozen voor chocoladepasta met kleine stukjes butterscotch.

       
    2. Kneed een stukje geel fondant zacht, bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker, schuif de roze ringen om de rolstok en rol het gele fondant gelijkmatig uit.

      Steek met de ronde uitsteker van 7,5 cm, een mooie gladde cirkel uit de gele lap fondant.

       
    3. Bekleed de afgesmeerde cupcake met de gele fondanttopper.

      Met de palm en de muis van je hand kun je het fondant glad strijken op de cupcake.

       
    4. Kneed een stukje wit fondant zacht, bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker en rol het witte fondant gelijkmatig uit.

      Steek met de ronde uitsteker van 8,5 cm, een mooie gladde cirkel uit de witte lap fondant.

       
    5. Plaats het lemmet van je hoekspatula in het midden van het witte rondje en snij aan weerszijde met de cutter embosser een halve maan af.

       
    6. Snij op willekeurige plekken langs de rechte zijde van beide halve maantjes kleine driehoekjes en trek deze vervolgens netjes uit het fondant met de punt van het flower en leaf tooltje.

      Zet de punt van het fondanttooltje in de punt van het driehoekje en trek in een beweging het uitgesneden hoekje strak weg.

       
    7. Plak de twee witte "eierschaal-helften" tegenover elkaar op de cupcake.

      Zorg er voor dat het witte fondant over de rand van de cupcake valt.

       
    8. Kneed weer een klein stukje geel fondant zacht, bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker en rol het gele fondant gelijkmatig uit.

      Steek met de grootste hart plunger cutter van de set, twee hartjes uit het fondant.

       
    9. Kneed een klein stukje oranje fondant zacht, bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker en rol het fondant gelijkmatig uit.

      Steek met de op een na kleinste ovaal plunger cutter van de set, een klein oranje ovaaltje uit.

       
    10. Kneed een stukje zwart fondant zacht en rol hier twee kleine zwarte kraaloogjes uit.

       
    11. Maak met de punt van het tooltje kleine inkepingen in de beide hartjes, zodat de twee hartjes wat meer op kleine vleugeltjes gaan lijken.

       
    12. Plak aan weerszijde van het kuikentje een vleugeltje en zet met het tooltje twee kleine puntjes op de plaats waar je de oogjes wilt hebben.

      Bestrijk de twee puntjes met wat lijm en plak hier de kleine kraaloogjes in vast.

       
    13. Als laatste druk je een kant van het ovaaltje tussen je duim en wijsvinger tot een punt en snij je een stukje van het ovaaltje af.

      Plak met een klein beetje eetbare lijm het snaveltje onder de oogjes.

       
    14. Laat alle lijm goed drogen en dan is je Paaskuikentje helemaal af.

      Vrolijk Pasen!

       

Paascupcakes - Kuiken

Categorie:Cupcake Fun

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

4 reacties op “Paascupcakes – Kuiken”

Geef een reactie