Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Oud & Nieuw cupcakes - Een uur voor middernacht!

Oud & Nieuw cupcakes – Een uur voor middernacht!

Bijgewerkt op

Duidelijke how to voor het maken van Oud en Nieuw cupcakes.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

40 minuten

1 klokje

Het laatste uur van het jaar, toch altijd zo’n moment van bezinning en┬áherinneringen ophalen.

Om het laatste uur van het jaar extra feestelijk te maken, kun je je gasten om 23:00 uur trakteren op een heerlijke vanille cupcake versierd met een klein klokje dat aangeeft dat het laatste uur van het jaar aangebroken is.

Wij wensen jullie allemaal een fantastische oudjaarsavond en een nog mooier nieuwjaar!

Lieve groetjes

Ron, Lily en Marie-Louise

Wat heb je nodig om Oud & Nieuw cupcakes – Een uur voor middernacht! te maken?

Hoe maak je Oud & Nieuw cupcakes – Een uur voor middernacht!?

  • Uurwerkschildje maken

    1. Kneed een stukje wit fondant zacht en bestuif je werkblad met wat poedersuiker.

       
    2. Schuif de roze slide-on ringen om de rolstok en rol het witte fondant gelijkmatig uit.

       
    3. Steek met de kleinste ronde uitsteker een gladde cirkel uit de witte lap.

      Plaats het witte rondje op het bakpapier en laat deze minimaal een half uur aan de lucht uitharden.

       
  • Cupcake afsmeren en bekleden

    1. Bestrijk je vanille cupcake met een gladde laag duo penotti.

       
    2. Kneed een stuk zwart fondant zacht en bestuif je wekblad met wat poedersuiker.

       
    3. Rol het zwarte fondant gelijkmatig uit.

       
    4. Steek met de gladde zijde van de ronde uitsteker (7,5 cm) een gladde cirkel uit het fondant.

       
    5. Bekleed de afgesmeerde cupcake met de zwarte fondanttopper.

      Met de muis en de palm van je hand kun je het fondant glad strijken op de cupcake.

       
  • Fondant kleuren

    1. Kneed een stukje wit fondant zacht en trek de vinyl handschoentjes aan.

       
    2. Druk of rol het witte fondant plat, druppel er vervolgens een paar druppels kleurstof is en vouw het fondant over de druppels kleurstof heen.

       
    3. Kneed de kleurstof stevig door het fondant.

       
    4. Het kan even duren, maar dan heb je daarna ook een mooi egaal zilvergrijze bal fondant.

       
    5. Verdeel het zilvergrijze fondant in twee gelijke delen en rol deze delen tot lange dunne slangen.

       
    6. Wikkel de twee dunne slangen strak om elkaar heen.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Teken met de dunne punt van de stift met eetbare zwarte inkt de vier cijfers op de klok.

      Met de dikke punt zet je tussen elk cijfer twee punten

      En als laatste teken je de wijzers op het schildje.

       
    2. Plak met wat eetbare lijm het uurwerkje in het midden van de zwarte fondanttopper.

       
    3. Bestrijk het zwarte fondant rondom het uurwerkje.

      Draai het om elkaar heen gewikkelde zilvergrijze fondant om het uurwerkje en druk het iets aan in de eetbare lijm.

       
    4. Snij het overtollige zilvergrijze fondant af met de cutter embosser.

       
    5. Rol het net afgesneden zilvergrijze fondant to een klein balletje

       
    6. Draai uit dit balletje een klein bolletje en druk dit iets plat, zet er vervolgens met het flower en leaf tooltje kleine inkepingen in.

       
    7. Plak dit kleine opwindwieltje op de plek waar het zilvergrijze draad bij elkaar komt.

       
    8. Laat alle eetbare lijm en inkt goed droge en dan zijn je Oud & Nieuw cupcakes klaar voor het allerlaatste uur van het jaar!

       

Oud & Nieuw cupcakes - Een uur voor middernacht!

Een reactie op “Oud & Nieuw cupcakes – Een uur voor middernacht!”

  1. Marijke Schuilenburg-van Dijk

Geef een reactie