Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Valentijn cupcake rood en roze glazuur

Magnolia Bakery Valentine Cupcake

Bijgewerkt op

My sweet Valentine!
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

25 minuten

120 minuten

24 Cupcakes

Wat heb je nodig om Magnolia Bakery Valentine Cupcake te maken?

Ingrediënten

Magnolia Bakery Vanille Cupcakes

  • 1 1/2 cup Zelfrijzend bakmeel (187,5 gram)
  • 1 1/4 cup Bloem (156,5 gram)
  • 225 gram Boter (op kamertemperatuur)
  • 2 cup Suiker (400 gram)
  • 4 Eieren (maat L)
  • 1 cup Volle melk (250 ml)
  • Vanille smaakstof

Glazuur

Materialen

Magnolia Bakery Vanille Cupcakes

Glazuur

Decoratie

Hoe maak je Magnolia Bakery Valentine Cupcake?

  • Magnolia bakery vanille cupcakes maken

    1. Meng in een van de twee kleine kommen het bakmeel en de bloem met elkaar. Meng in de andere kleine kom de melk en de vanille smaakmaker.

      Klop op een gemiddelde snelheid in de beslagkom de boter tot een zachte creme.

      Voeg vervolgens lepel voor lepel de suiker toen en klop het botermengsel nog ongeveer 3 minuten.

      Nu kun je een voor een de eieren toevoegen en het geheel nog eens een minuut laten kloppen.

      Voeg op de laagste snelheid een derde van het bloemmengsel toe en mix het geheel tot de bloem is opgenomen door de boter.

      Voeg vervolgens de helft van de melk toe en mix het totdat de melk is opgenomen door het bloem/botermengsel.

      Herhaal deze stap nogmaals met een derde bloem en de ander helft van de melk.

      Als laatste mix je het laatste deel van de bloem toe.

      Schraap met de spatel alle bloem langs de randen en bodem af zodat alle ingrediënten goed gemend worden.

      Mix het beslag op de laagste stand nu nog 2 minuten.

      Verwarm de oven voor op 170°C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.

      Rol uit een stuk alluminium folie 12 gelijke balletjes (ter grootte van een knikker) en plaats tussen de bakingcup en het muffinblik zo'n balletje, op deze manier verandert de bakingcup in een hartvormig papiertje en zal je cupcake ook de vorm van een hartje krijgen!

      Vul de papieren vormpjes tot twee/derde met beslag en bak gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

      Laat de cupcakes 15 minuten afkoelen in de bakplaat, daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op een rooster.

       
  • Basis glazuur maken

    1. Zeef de poedersuiker in de beslagkom, roer het water er bij (beetje bij beetje.) tot er een mooi dik en glad papje ontstaat.

      Het glazuur moet de dikte van vanille vla hebben.

      Verdeel het glazuur gelijkmatig over de 4 kommen en kleur 1 kommetje rood, een kom met glazuur donkerroze en een lichtroze.

      Het glazuur wat nog in de mengkom zit kan dus wit blijven.

       
  • Valentijn cupcakes versieren

    1. De top van de cupcake kun je heel gemakkelijke kleuren door de bovenkant in het glazuur de dopen en deze cupcake daarna schuin rond te draaien boven het bakje glazuur waarbij je af en toe even met je vrije hand op je pols tikt, het overtollige glazuur valt hierdoor terug in het bakje en zal niet langs de zijkanten an de cupcake druipen.

      Laat de gekleurde cupcakes even aan de lucht uitharden, hierna kun je de spuitzak vullen met het witte glazuur.

      Knip een heel klein puntje van de spuitzak af (let op dat he puntje niet ergens in het glazuur of op een cupcake terecht komt.)

      Nu kun je met het witte glazuur de cupcakes nog een mooie finishing touch geven, door ze te versieren et streepjes, stippels, kleine hartjes of de naam van jouw grote liefde!

       

Fijne Valentijnsdag!

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Bron/Foto: Onbekend

3 reacties op “Magnolia Bakery Valentine Cupcake”

  1. Dinizobby zegt:

    Ziet er geweldig uit. Maar waar koop je die merengue powder voor de icing? Nog beter: hoe maak je het zelf??

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Dinizobby,

      Merengue poeder kun je online kopen bij webshops die gespecialiseerd zijn in taart-benodigdheden.

      Hoe je zelf merengue poeder kunt maken, durf ik je niet te zeggen, maar een recept voor een simpele merengue heb ik wel voor je!

      Ik hoop dat ik je zo voldoende geïnformeerd heb…

      Lieve groetjes

      Marie-Louise aka Miss Baksel

  2. Ulrike zegt:

    Die decoratie pen heb je volgens mij echt wel nodig.
    Heb het ene keertje gedaan met een bakpapiertje inelkaar gedraaid,zoals je de patieserie chefs op tv ook wel es ziet doen.
    Ik heb er nl een zooitje van gemaakt.
    Het lukt echt niet

    Waar kan je zoiets kopen of bestellen?

Geef een reactie