Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Lactosevrije biscuitcupcakes

Lactosevrije biscuitcupcakes

Bijgewerkt op

Prachtige cupcakes volledig lactose vrij!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

150 minuten

8 Cupcakes

Prachtige cupcakes volledig lactose vrij!

Lactosevrije biscuitcupcakes Lactosevrije biscuitcupcakes Lactosevrije biscuitcupcakes Lactosevrije biscuitcupcakes
Dit recept en de prachtige foto’s zijn ingestuurd door Kim Kraus van der Loop

Wat heb je nodig om Lactosevrije biscuitcupcakes te maken?

Ingrediënten

  • 1 cup Soja minarine (226 gram)
  • 4 cup Gezeefde poedersuiker (440 gram)
  • 2 à 3 el Zwarte bessen jam (Gezeefd)
  • 50 ml Sojamelk
  • Paarse voedselkleurstof

Hoe maak je Lactosevrije biscuitcupcakes?

  • Cupcakes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats de papieren bakvormpjes in het muffinblik.

      Klop in de mengkom de garde het ei los.

      Zeef de suiker en de speculaaskruiden bij het eimengsel.

      Klop het ei mengsel op de laagste mixerstand tot het mengsel als een lint door de kloppers valt.

      Zeef het zelfrijzend bakmeel door het ei-mengsel en spatel het met de eetlepel door elkaar tot een glad beslag.

      Schep de vormpjes voor driekwart vol met het beslag.

      Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 25 minuten, laat de cupcakes de eerste 5 minuten in het muffinblik maar buiten de oven afkoelen, daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Botercreme maken

    1. Klop de sojaboter tot deze luchtig is.

      Voeg de poedersuiker toe en roer deze met de pollepel door de sojaboter, zodra de sojaboter de poedersuiker volledig heeft opgenomen kun je het mengsel 3 minuten op op gemiddelde snelheid kloppen.

      Voeg daarna de jam en de sojamelk toe en klop het geheel nog 5 tot 7 minuten tot het helemaal glad en luchtig geworden is.

      Verdeel de botercreme over twee schalen en kleur de botercreme in de ene schaal paars.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Verdeel het fondant in twee gelijke delen en kleur een deel paars.

      Rol het fondant uit tot een dikte van een halve centimeter en druk of snij daar mooie figuurtjes uit.

      Vul de spuitzak met de twee verschillende kleuren botercreme en spuit op 2 of 3 cupcakes een mooie dubbel-gekleurde toef.

      Smeer op de andere cupcakes een klein beetje botercreme als lijmlaag voor het fondant en versier deze cupcakes met paars en wit fondant.

       

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: , ,

Bron/Foto: Kim

7 reacties op “Lactosevrije biscuitcupcakes”

  1. Ria Braker zegt:

    Hallo,

    Wat een geweldig leuke site is dit toch, het is gewoon genieten!!
    Ik zag dat je sojamelk gebruikt maar er is ook lactosevrijje melk te koop bij de lidl ( ong.€ 0.95 ) Ik gebruik het hier i.p.v. gewone melk omdat mijn zoon lactoseintolerantie heeft en hij sojamelk niet lekker vind. Er is ook minusL te koop maar dat is veel duurder, er is trouwens wel minusL slagroom te krijgen, in elk geval bij de grotere supermarkten.
    Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben !!
    groetjes Ria

  2. Carmen zegt:

    Beste,

    Ik maak steeds al mijn gebak met lactosevrije producten. Zowel muffins als cupcakes als de frosting. Voor de melkproducten te vervangen gebruik ik Alpro (melk, room, boter), Vanio (room). Tot nu toe nog geen problemen ondervonden en voordeel is dat je ook verschillende smaken melk hiervan kan kopen. Voor mensen met diabetes gebruik ik fructose (is wel duurder, maar smaak blijft zelfde). Zit thuis met verschillende mensen die gevoelig zijn aan lactose producten.
    Hopelijk zijn jullie hier iets mee.

    Groetjes,

    Carmen

  3. Annelies zegt:

    Bij de cakejes op zich heb je enkel bloem, suiker en eieren.. Maar ontbreekt er geen boter? Anders is het toch een te vaste brei?

  4. Jacqueline van Zuylen zegt:

    Hallo,

    Even een vraagje; Wat kan je ipv de jam gebruiken? Mijn dochter lust alleen aardbeienjam.

    Groetjes, Jacqueline

Geef een reactie