Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Kerstcupcakes - Chocolade Kerstboompjes

Kerstcupcakes – Chocolade Kerstboompjes

Bijgewerkt op

Dit recept delen:
Pinterest

17 minuten

0 minuten

17 minuten

2

Wat heb je nodig om Kerstcupcakes – Chocolade Kerstboompjes te maken?

Hoe maak je Kerstcupcakes – Chocolade Kerstboompjes?

    1. Trek langs de binnenzijde van de Kertsboom uitsteker de Kerstboom met het potlood na.

      Teken in plaats van de boomstam een punt onderaan de kerstboom.

       
    2. Plaats over het tekenpapier een vel bakpapier.

      En leg dit even apart.

       

       
    3. Kneed een stukje geel fondant zacht.

       
    4. Schuif de roze slide on ringen om de rolstok en rol het gele fondant glad uit.

       
    5. Steek uit het fondant twee sterren met de grootste ster plunger cutter.

       
    6. Zet de chocoladesmelter aan en smelt beetje bij beetje de groene smeltchocolade.

      Roer af en toe even door de chocolade.

       
    7. Zodra het eerste beetje chocolade gesmolten is, voeg je weer een klein beetje chocolade toe.

       
    8. Plaats de spuitzak in de mok en vouw de spuitzak om de mik heen.

      Schenk de gesmolten chocolade in de spuitzak.

       
    9. Druik alle lucht uit de spuitzak en knoop deze dicht.

      Knip een klein puntje van van de zak af.

       
    10. Trek op het bakpapier de kerstbomen met de gesmolten chocolade over.

      Zorg dat de punt goed gevuld is met chocolade, deze steek je straks in de cupcake.

      Nu moet je heel snel werken, want de chocolade wordt vrij snel hard!

       
    11. Nu moet je heel snel werken, want de choclade wordt vrij snel hard.

      Besprenkel de kerstbomen met het musketzaad en de suikerparels, en plaats als piek  een gele ster boven op de kerstboom.

      Leg het bakpapier met de kerstbomen in de koelkast en laat het chocolade in een klein kwartiertje volledig uitharden.

       
    12. Smeer de chocolade cupcakes af met een flinke laag heerlijk duo penotti pasta.

       
    13. Kneed een stukje wit fondant zacht en bestuif je werkblad met wat poedersuiker.

       
    14. Rol het witte fondant glad en gelijkmatig uit.

       
    15. Steek met de gladde zijde van de uitsteker twee rondjes uit het fondant.

       
    16. Bekleed de afgesmeerde cupcakes met de witte fondanttopper.

      Met de palm en de muis van je hand kun je het fondant glad strijken.

       
    17. Haal de kerstboompjes uit de koelkast en steek deze voorzichtig tot de onderzijde van de kerstboom door de fondanttopper in de cupcake.

       

Kerstcupcakes - Chocolade Kerstboompjes

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

4 reacties op “Kerstcupcakes – Chocolade Kerstboompjes”

Geef een reactie