Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Kerst cupcake met hulst en besjes

Kerstcupcake met hulstbesjes

Bijgewerkt op

Verrukkelijke chocolade cupcakes met een klein beetje kerst!
Dit recept delen:
Pinterest

60 minuten

25 minuten

180 minuten

12 Cupcakes

Heerlijke kerstcupcakes met een prachtige hulstblaadjes en besjes van fondant.

Wat heb je nodig om Kerstcupcake met hulstbesjes te maken?

Ingrediënten

Chocolade cupcakes maken

Pepermunt botercreme maken

Hulstblaadjes en besjes

Hoe maak je Kerstcupcake met hulstbesjes?

  • Magnolia Bakery Chocolate Cupcakes

    1. Verwarm de oven voor op 175°C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.

      Zeef het bloem en de baksoda samen in de beslagkom.
      Mix in de andere kom op een gemiddelde snelheid de boter tot een gladde massa.

      Voeg de suiker toe en klop de botermassa gedurende ongeveer 3 minuten tot deze zachte en pluizig wordt.
      Voeg de eieren een voor een keer toe, klop het geheel steeds goed na elk ei!

      Voeg al mixende de chocolade schepje voor schepje toe, totdat de chocolade goed opgenomen is door de boter. Voeg de droge ingrediënten in drie keer toe afgewisseld met de karnemelk en de vanille smaakmaker.

      Mix na elke toevoeging de ingrediënten goed door elkaar tot deze volledig opgenomen zijn.

      Om ervoor te zorgen dat de ingrediënten goed gemengd zijn en het beslag volledig glad is, schraap je het beslag van de zijkanten van de kom, met behulp van de siliconen spatel.
      Vul de cupcakevormpjes voor 3/4 met beslag en bak de cupcakes gaar en donkerbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.
      Laat de cupcakes na het bakken de eerste 10 minuten in het blik maar buiten de oven afkoelen, daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Pepermunt botercreme

    1. Klop de eiwitten en de suiker in een hittebestendige mengkom boven een pan met kokend water.

      Klop tot het warm is en de suiker is opgelost.

      Mix de massa nu ongeveer 10 minuten op hoge snelheid totdat het afgekoeld.

      Verminder de snelheid tot medium-laag.

      Voeg de boter toe, een paar blokjes per keer.

      Mix de pepermunt en de kleurstof toe.

      Mix de botercreme nog heel even op de laagste snelheid tot het een zachte en gladde creme is geworden.

       
  • Kerstdecoraties van fondant maken

    1. Zodra de cupcakes volledig afgekoeld zijn vul je de spuitzak met de pepermunt botercreme en draai je er met het stervormige spuitmondje al draaiend een mooie toef botercreme op.

      Rol het groene fondant uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en druk uit het  fondant 2 maal zoveel hulstblaadjes als dat je cupcakes gebakken hebt.

      Rol van het rode fondant voor elke cupcake twee kleine besjes.

      Druk nu zachtjes bovenop elk botercremetoef twee blaadjes en twee besjes.

       

Fijne Kerstdagen!

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: , ,

Bron/Foto: Onbekend

6 reacties op “Kerstcupcake met hulstbesjes”

  1. RaarKind!!! zegt:

    Wat een leuke cupcakes!!!

  2. kay-cee zegt:

    Hoi,
    ik ben aan de slag gegaan met dit leuke receptje, alleen haal ik ipv 12 cupcakes 24 cupcakes uit dit recept.

    groetjes,
    Kay-Cee

    • Hallo Kay-Cee

      Dankjewel voor je reactie!

      Wij zijn momenteel begonnen om al onze oude recepten opnieuw te gana maken, ik zal wat verder naar boven plaatsen op de lijst. Zodat we een en ander kunnen aanpassen.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  3. Monika zegt:

    Hallo,

    Ik ga deze cupcakes maken en moet ze meenemen, ongeveer 2 uur rijden. Hoe kan ik het beste de cupcakes maken? De botercreme apart meenemen? Hoe kan ik de creme het beste meenemen? Of wel al van te voren erop spuiten?

    Groetjes, Monika

    • Hallo Monika,

      Zelf vervoer ik mijn cupcakes altijd in een speciale cupcakecourier. Deze kerst maak ik mijn Cherry coke cupcakes. Wij moeten ongveeer een uur in de auto en wat ik altijd doe is het volgende.

      Ik vul mijn spuitzak vast met de botercreme en bewaar deze in mijn kleine koelbox of koeltas eventueel met een koelelement.

      De cupcakes kun je in een trommel of voorraadbak netjes naast elkaar vervoeren of in een speciale cupcakedoos (taartdoos)

      De fondantdecoratie bewaar ik altijd in een doosje tussen een bakpapiertje.

      Zodra wij op de plaats van bestemming zijn voorzie ik elke cupcake van een mooie toef en bovenop de toef de fondant decoratie.

      Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg heb kunnen helpen.

      Heel veel bakplezier en fijne Kerstdagen

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  4. Monika zegt:

    Dank Marie-Louise voor je snelle reactie. Fijne feestdagen!

Geef een reactie