Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Kerstboom cupcake

Kerstboom

Gepost op

Heerlijke basis cupcake in de vorm van een kerstboom.
Dit recept delen:
Pinterest
Ingrediënten

+/- 24 kerstbomen

  • 3 cups cake-bloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 3/4 tl zout
  • 12 el ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 1 1/2 cups suiker
  • 4 eieren (maat L)
  • 1 1/4 cups melk
Decoratie

Wat en hoeveel is een cup?
Kijk voor deze en nog veel meer vragen ook eens op onze Technieken pagina!

Materialen

Kerstbomen

Decoratie
  • magnetron bestendige schaal
  • pollepel

Basis cupcake recept

  • Verwarm de oven voor op 170*C en vet de Wilton Silicone 3D Tree Pan met de bakspray
  • Bereidt het beslag voor basis cupcakes en vul de Wilton Silicone 3D Tree Pan voor 2/3 met het beslag plaats de tree pan in de oven op het rooster en bak de kerstboompjes gaar en goudbruin in 15 tot 18 minuten.
  • Controleer tussentijds de kerstboompjes even met een cake tester om te zien of het niet te hard of te langzaam gaat.
  • Bekleed het afkoel=rooster met bakpapier en laat de kerstboompjes hier volledig op afkoelen.

Kerstboom versieren

  • Kleur de icing groen.
  • Schep de icing in een magnetron bestendige schaal en verwarm de icing op de ontdooi-stand voor 20 tot 30 seconde.
  • Roer de massa even door en zet de icing weer voor 20 tot 30 seconde in de magnetron.
  • Blijf dit proces herhalen tot de icing vloeibaar is geworden.
  • Schenk de vloeibare icing over de afgekoelde kerstboompjes 
  • Druk de snowflake sprinkles verspreid over de kerstboom in de groene icing en laat de icing nu aan de lucht drogen.
  • Laat de kerstboompjes totdat ze helemaal droog en uitgehard zijn wel op het bakpapier staan.

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Geef een reactie