Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Kerst chocolade flikken

Kerst chocolade flikken

Bijgewerkt op

Zelf heerlijke chocolade flikken maken van smeltchocolade en musketzaad.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

0 minuten

45 minuten

12

Iedereen kent ze wel de chocolade flikken, die kleine rondjes heerlijke melkchocolade, die versierd zijn met een hele lading witte musketzaad.

Zelf heerlijke chocolade flikken maken van smeltchocolade en musketzaad is super eenvoudig en wanneer je ze zelf maakt kun je de vorm ook helemaal aanpassen aan een bepaald thema zoals

Valentijn, Sinterklaas, Halloween en natuurlijk Kerst!

Deze chocolade flikken kun je serveren in een schaaltje, maar zijn ook super leuk als finishing touch boven op een mooie botercreme-swirl!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Kerst chocolade flikken te maken?

Materialen

Hoe maak je Kerst chocolade flikken?

  • Chocolade flikken maken

    1. Het voordeel van het werken met smeltchocolade of candymelts is dat je de gesmolten chocolade niet hoeft te temperen, de gesmolten chocolade is direct klaar voor gebruik!

      In het schaaltje met groene smeltchocolade zitten niet alleen nieuwe schijfjes maar ook stukjes chocolade die over was na het maken van de kerstboompjes op onze kerstcupcakes.

      Wanneer je smeltchocolade over hebt kun je dit glad uitstrijken op een bakpapier en het bakpapier dubbelvouwen en de chocoladeplak uit laten harden in de koelkast, wanneer de chocolade uitgehard is, kun je het in stukjes breken en luchtdicht en droog bewaren. 

       
    2. Om de chocolade flikken te versieren heb ik drie kleuren musketzaad gebruikt, woudgroen, rood en wit.

       

       
    3. Trek de op een na kleinste ster uitsteker uit de set langs de buitenzijde 12 keer om op het A4 papier.

       
    4. Plaats het papier op de snijplank.

       
    5. Bekleed de snijplank strak met het bakpapier, door het bakpapier aan de onderzijde van de snijplank vast te plakken.

       
    6. Plak het bakpapier ook aan de zijkanten goed vast, zodat je een glad oppervlak hebt en de sterren goed zichtbaar zijn.

      Een groot voordeel van het vastplakken van het bakpapier is dat je papier niet gaat verschuiven, wanneer je de plank in de koelkast plaatst.

       
    7. Smelt de pure belgische chocolade al roerend en beetje bij beetje in de chocoladesmelter.

       
    8. Plaats een spuitzak in de grote mok en vouw het uiteinde van de spuitzak als een manchet om.

      Schenk de gesmolten chocolade in de spuitzak.

       
    9. De gesmolten chocolade zakt vanzelf naar de punt van de zak.

      Druk alle lucht uit de zak en knoop de spuitzak dicht.

      Knip een klein puntje van de spuitzak af.

       
    10. Trek met de chocolade eerst de ster om en "kleur"de ster vervolgens in met chocolade.

      Je moet vrij snel werken, want de bovenlaag van de chocolade hard snel uit.

      Ik heb telkens twee sterren gemaakt en direct versierd met musketzaad.

      Voor je de sterren besprinkelt met musketzaad, tik je met je vinger naast de ster op de plank, op deze manier verdeeld de chocolade zich gelijkmatig en verdwijnen eventuele luchtbelletjes.

       
    11. Smelt de groene candymelts al roerend en beetje bij beetje in de chocoladesmelter.

       
    12. Plaats een spuitzak in de grote mok en vouw het uiteinde van de spuitzak als een manchet om.

      Schenk de gesmolten chocolade in de spuitzak.

       
    13. Om de groene chocolade flikken te versieren heb ik de rode en witte musketzaad met elkaar vermengd

       
    14. Smelt de rode candymelts al roerend en beetje bij beetje in de chocoladesmelter.

       
    15. Plaats een spuitzak in de grote mok en vouw het uiteinde van de spuitzak als een manchet om.

      Schenk de gesmolten chocolade in de spuitzak.

       
    16. Om de rode chocolade flikken te versieren heb ik de groene en witte musketzaad met elkaar vermengd

       
    17. Plaats de plank met huisgemaakte kerst chocolade flikken in de koelkast en laat de chocolade flikken minstens 20 minuten uitharden.

       

Kerst chocolade flikken

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Een reactie op “Kerst chocolade flikken”

  1. Dit is ook leuk om te maken met je dochter Artjan

Geef een reactie