Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Einde van de herfst

Einde van de herfst cupcakes

Bijgewerkt op

Een makkelijke how to om van je cupcake een prachtige einde van de herfst cupcake te maken.
Dit recept delen:
Pinterest

30 minuten

0 minuten

40 minuten

4 cupcakes

De herfst geeft ons een prachtig kleurenpalet, eerst veranderen de kleuren van de bladeren van fris groen, naar goudgeel, oranje en rood, waarna aan het einde van de herfst de bladeren allemaal van de bomen vallen.

Dit prachtige natuurverschijnsel kun je heel simpel namaken als decoratie op je huisgemaakte  fluffy vanilla cupcakes.

Met een klein beetje chocolade botercreme, smeltchocolade, herfst musketzaadmix en onze speciale uit te printen boompjes (template) kom je een heel eind!

Heel veel bak- en decoreerplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Einde van de herfst cupcakes te maken?

Materialen

Hoe maak je Einde van de herfst cupcakes?

  • Einde van de herfst cupcakes maken

    1. Print het template met de boompjes uit.

       
    2. Leg het blaadje met de boompjes onder een vel wit bakpapier.

       
    3. Smelt de smeltchocolade in de speciale chocoladesmelter, op deze manier smelt je de smeltchocolade heel gelijkmatig.

       
    4. Schenk de gesmolten chocolade in de spuitzak.

      Schuif met je hand de chocolade naar de punt toe en knoop de spuitzak dicht.
      Knip het punt van de zak af.

       
    5. Trek met de gesmolten chocolade de boompjes na op het bakpapier.

      Laat de chocolade aan de lucht iets uitharden.

      Zorg er wel voor dat alle takken in het midden van de boom goed bij elkaar komen, zodat de boom straks niet per ongeluk uit elkaar valt!

       
    6. Bestrooi elk boompje met een heel klein beetje herfst musketzaad.

      Omdat de chocolade snel droogt, is dit een werkje wat snel moet gebeuren!

      Plaats de chocolade boompjes nu minstens een half uurtje in de koelkast zodat deze helemaal uit kunnen harden.

       
    7. Terwijl de chocoladeboompjes liggen uit te harden, kun je elke cupcake voorzien van een flinke klodder chocolade botercreme.

       
    8. Smeer de botercreme gelijkmatig uit over de cupcake, dit hoeft echter niet super netjes.

       
    9. Steek in het midden van de gefroste cupcakes een chocolade boompje.

      Als finisch touch bestrooi je de chocolade frosting rondom de boom met wat herfst musketzaad.

       

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie