Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
De zak van Sinterklaas cupcakes

De zak van Sinterklaas cupcakes

Bijgewerkt op

Superleuke how to om een cupcake volledig te versieren als de zak van Sinterklaas.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

15 minuten

1

In deze superleuke how to laat ik je aan de hand van stap voor stap foto’s zien hoe je een cupcake kan versieren als de zak van Sinterklaas.

Voor het authentieke Sinterklaasgevoel heb ik voor deze how to, onze speculaascupcakes met schuddebuikjes gebruikt en de cupcake versiert met marsepein in plaats van fondant.

De cupcake heb ik afgesmeerd met onze eigen botercreme, dit is zonder enige twijfel de allerlekkerste botercreme bereidt van een mix, die je ooit zult proeven!

De how to voor de kleine cadeautjes van marsepein vind je hier.

Ik ben benieuwd naar jullie zak van Sinterklaas cupcake, zit je op Instagram en bak je wel eens een van onze recepten, tag ons dan met loutjeskeuken, ik ben super benieuwd naar jullie bak avonturen!

Heel veel decoreerplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om De zak van Sinterklaas cupcakes te maken?

Hoe maak je De zak van Sinterklaas cupcakes?

    1. Kneed een flink stuk bruin marsepein zacht en bestrooi je werkblad met een klein beetje poedersuiker.

       
    2. Rol het bruine marsepein uit tot een dikte van ongeveer 2 mm.

       
    3. Zet je cupcake (nog in de bakingcup, om kruimeltjes te voorkomen!) in het midden van het uitgerolde lap bruin marsepein.

      Snij met je paletmes een ruim rechthoek rondom de cupcake.

       
    4. Steek met de geschulpte kant van de vierkante uitsteker een mooie rand langs het bruine marsepein.

      Plaats het bruine stuk omgekeerd op het bakpapier.

       
    5. Verwijder de bakingcup en smeer je cupcake aan alle kanten af met een dunne laag botercreme.

      Plaats de cupcake 5 minuutjes in de koelkast zodat de botercreme kan opstijven en alle kruimeltjes mooi vast komen te zitten in de botercreme.

       
    6. Plaats de afgesmeerde cupcake in het midden van het bruine marsepein.

       
    7. Vouw het marsepein om de cupcake heen en vouw de rand naar buiten.

       
    8. Kneed een stukje rood marsepein zacht en strooi een klein beetje poedersuiker op je werkblad.

       
    9. Rol uit het rode marsepein twee dunne lange worsten.

       
    10. Draai de twee worsten om elkaar heen en snij met je paletmes de uiteinde recht af.

       
    11. Kneed een stukje geel marsepein zacht en strooi nog een klein beetje poedersuiker op je werkblad.

       
    12. Rol uit het gele marsepein twee kleine bolletjes en druk deze met het fondanttooltje iets plat.

       
    13. Plak aan weerszijde van het rode "touw" een van de platte gele stukjes marsepein.

       
    14. Rol uit het obvergebleven gele marsepein nog twee kleine worstjes.

       
    15. Druk met het fondanttooltje klein inkepinkjes in de worstjes.

       
    16. Plak de gele "klosjes" aan het uiteinde van het rode "touw".

       
    17. Plak het rode touw om de omgevouwen rand.

      Vul het openstaande stuk van de zak met kleine cadeautjes, als finishing touch kun je de zak nog opvullen met een paar schuddebuikjes.

      Veeg eventuele kruimeltjes met een kwastje van de schuddebuikjes af, voor je ze op de zak plaatst.

       

De zak van Sinterklaas cupcakes

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

6 reacties op “De zak van Sinterklaas cupcakes”

  1. Ik krijg ineens een idee om daar die pepernoten cupcake in te doen erg leuk ook zo met die schuddebuikjes!

  2. Ow…lees net dat je dat zelf al had bedacht hahaha (same mind)

Geef een reactie