Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cupcaketopper - Herfstboom

Cupcaketopper – Herfstboom

Bijgewerkt op

Een duidelijke en eenvoudige how to voor het maken van herfst cupcakes.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

0 minuten

4

Buiten begint het nu toch echt heerlijk herfstweer te worden, daarom vandaag deze leuke en simpele herfst how to,

waarmee je je  fluffy vanilla cupcakes heel eenvoudig verandert in prachtige herfst cupcakes.

Heel veel bak- en decoreerplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Cupcaketopper – Herfstboom te maken?

Hoe maak je Cupcaketopper – Herfstboom?

  • Herfstcupcakes maken

    1. Voor deze herfstcupcakes heb je per cupcake een klein beetje van onze heerlijke banketbakkerskwaliteit botercreme nodig

       
    2. Smeer de cupcakes af met een mooie bolle maar gladde laag botercreme.

       
    3. Bestrooi je werkblad met wat poedersuiker en kneed en rol het groene marsepein uit tot een dikte van ongeveer 3mm.

      Steek met de ronde uitsteker (8,5 cm) uit het  groene marsepein een grote cirkel uit die de hele bovenzijde van de afgesmeerde cupcake kan bedekken

       
    4. Bekleed de bovenzijde van de cupcake met het fondantrondje en strijk het marsepein glad met de palm van je hand.

       
    5. Bestrooi je werkblad weer met wat poedersuiker en kneed het bruine marsepein zacht.

      Rol dunne worstjes uit het bruine fondant.

       
    6. Gebruik de hoekspatula om kleine stukjes van de bruine sliert af te snijden, en maak met het fondanttooltje inkepingen in de bruine stukjes om de boom een natuurlijk en grillige uitstraling te geven.

       
    7. Plak de bruine stukjes aan elkaar tot een mooie en stoere kale boom.

      Zorg er bij de stam voor dat je ook wat boomwortels maakt, zo lijkt de boom weer wat echter.

       
    8. Plak de boom met een klein beetje water vast op de groene marsepein cirkel.

       
    9. Bestrooi je werkblad nogmaals met wat poedersuiker en kneed en rol hier het gele, rode en oranje marsepein op uit tot een dikte van ongeveer 2 mm.

       
    10. Steek met de twee kleinste bloesem plungers heel veel bloempjes uit het rode, gele en oranje marsepein.

       
    11. Plak de bloempjes met een klein beetje water aan de uiteinde van de takken en voor een echt herfsteffect plak je er ook wat aan de voet van de boom.

       

Categorie:Cupcake Fun

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie