Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cupcaketopper - Bloesem bloem

Cupcaketopper – Bloesem bloem

Bijgewerkt op

Schattig paars bloesempje als decoratie op je Paas- en Lente cupcakes
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

0 minuten

30 minuten

12 Toppers

Schattig paars bloesempje als decoratie op je Paas- en Lente cupcakes

Bak eerst 12 cupcakes met onze super makkelijke te bereiden mix voor cupcakes en laat deze minstens 2 uur afkoelen op een taartrooster.

Terwijl de cupcakes staan af te koelen kun je onze botercreme maken, maar omdat je de botercreme enkel gebruikt om de cupcakes mee af te smeren en niet om een mooie grote botercreme toef te spuiten, heb je genoeg aan de helft van de ingredienten om de botercreme te maken!

Heel veel bakplezier en vooral heel veel decoreerplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Cupcaketopper – Bloesem bloem te maken?

Hoe maak je Cupcaketopper – Bloesem bloem?

    1. Schattige bloesem bloempjes als fondant topper op je cupcakes maken met onze bloesemuitsteker (3cm), rozenblad-plunger (2,5cm), dubbelzijdige ronde uitsteker, een beetje paars, lila, geel en limoengroen fondant en een paar gele non pareils..

       
    2. Steek met de geschulpte uitsteker (6,5 cm doorsnede) de ondergrond uit en gebruik de ball tool om een kuiltje in elk schulpje te maken.

      Kneed een klein beetje paars en wit fondant tot een mooie egale lila kleur.

      Maak 6 lila cirkels en 6 gele cirkels

      Plaats de fondant cirkels op het bakpapier en laat ze aan de lucht drogen

       
    3. Rol het donkerpaarse fondant uit en steek  met de bloesem uitsteker van 3cm, 12 paarse bloesem bloempjes uit.

       
    4. Maak met behulp van het flower & leaf tooltje in elk bloesemblad een kuiltje door het tooltje in de lengte richting van het blad te drukken.

       
    5. Draai uit een stukje alluminiumfolie een lang worstje en wikkel dit tot een ring.

       

       
    6. Leg elk bloempje in de aluminium ring zodat de bloemblaadjes omhoog komen te staan.

      Laat de bloempjes nu volledig aan de lucht drogen.

      Terwijl de bloempjes liggen te drogen kun je in het midden van het bloempje een druppeltje water strijken en hier als hart een paar gele non pareils leggen.

       

       
    7. Rol het frisgroene fondant uit en steek  met de rozenblad plunger van 2,5 cm, 24 blaadjes uit.

       
    8. Rol uit een stukje aluminiumfolie 24 kleine balletjes en drapeer hier de blaadjes overheen.

      Laat de blaadjes aan de lucht drogen.

       
    9. Zodra alle fondant decoraties zijn uitgehard kun je de cupcaketopper maken.

      Plak op elk fondantcirkel een bloempje en twee blaadjes.

       

Categorie:Cupcake Fun

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie