Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cupcakes met Sinterklaascadeautjes

Cupcakes met Sinterklaascadeautjes

Bijgewerkt op

Duidelijke how to om een vanille cupcake te vullen, af te smeren en te decoreren als vrolijke Sinterklaascupcake.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

0 minuten

15 minuten

1 Cupcake

In deze how to laten we jullie zien hoe je van een vanille cupcake, een vrolijke Sinterklaascupcake maakt.

De vanille cupcake hebben wij gevuld met speculaas schuddebuikjes, afgesmeerd met hazelnootpasta waar we eerst een handjevol schuddebuikjes door heen hebben geroerd, daarna hebben we de cupcake bekleed met een mooie laag geel marsepein, die we versierd hebben met een rand vrolijk gekleurd musketzaad en bovenop de cupcake plaatsen wij twee kleine cadeautjes van marsepein en als laatste om het helemaal af te maken, een paar schuddebuikjes.

Heel veel decoreerplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Cupcakes met Sinterklaascadeautjes te maken?

Hoe maak je Cupcakes met Sinterklaascadeautjes?

  • Sinterklaascupcakes versieren

    1. Maak met de cupcakeboor een diepe holte in het midden van de cupcake.

       
    2. Vul de holte met schuddebuikjes.

       
    3. Snij het bovenste gedeelte van het uitgestoken stukje af en plaats dit als dekseltje op de gevulde holte.

       
    4. Speculaas en hazelnootpasta een verrukkelijke combinatie!

       
    5. Roer een handjevol schuddebuikjes door de hazelnootpasta.

       
    6. Smeer de cupcake af met een mooie laag schuddebuikjespasta.

       
    7. Kneed een stukje geel marsepein zacht.

       
    8. Rol het marsepein uit tot een dikte van 3 mm.

       
    9. Steek met de gladde zijde van de ronde uitsteker (7,5cm) een gladde cirkel uit het marsepein.

       
    10. Bekleed de afgesmeerde cupcake met de gele topper.

      Het geeft niet dat het er wellicht wat bobbelig uitziet, dat valt straks door de versiering niet meer op!

       
    11. Mix de vier musketzaad kleuren bij elkaar.

      Gebruik van alle kleuren een gelijk deel, zodat je echt een mooie mix krijgt.

       

       
    12. Bestrijk de buitenste rand van de gele cupcaketopper, met de breedste kwast uit de set, met een laagje eetbare lijm.

       
    13. Om de musketzaad gelijkmatig aan de lijmlaag te laten plakken, rol je de cupcake op zijn zij door het musketzaad.

       
    14. Laat de lijm nu eerst goed drogen, zodat de musketzaadjes er niet per ongeluk van af vallen.

       
    15. Kneed een klein stukje, blauw, rood en oranje marspein zacht

       
    16. Deze schattige cadeautjes maak je heel eenvoudig zelf!

      In onze cupcakefun how to Sinterklaascadeautjes maken laten wij aan de hand van duidelijke stap voor stap foto's  zien, hoe je ze zelf kunt boetseren.

       
    17. Veeg met een droge kwast eventuele kruimels van de schuddebuikjes af.

      Bestrijk de onderzijde van de cadeautjes met lijm en plak deze vast op de gele toppper.

      Als laatste plak je nog een paar schoongeveegde schuddebuikjes op de topper.

       
    18. Laat de eetbare lijm goed drogen en dan zijn je Sinterklaascupcakes helemaal klaar!

       

Cupcakes met Sinterklaascadeautjes

4 reacties op “Cupcakes met Sinterklaascadeautjes”

  1. Lijm kun je ook maken door jam en beetje water te mengen, of poedersuiker met beetje water kant en klare lijm is natuurlijk lekker makkelijk…maar je zou maar net zonder zitten

  2. Ik ga binnenkort wat dingetjes bij je bestellen!

Geef een reactie