Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cupcakes Lente

Lente cupcakes

Bijgewerkt op

Heerlijke chocolade cupcakes met een lief lente tafereeltje!
Dit recept delen:
Pinterest

34 minuten

15 minuten

120 minuten

24 Cupcakes

Wellicht vind je het maar een vreemde combinatie chocolade cupcakes versierd met appel fondant?

Maar dat valt reuze mee, de subtiele appel smaak van het fondant past perfect bij de heerlijke chocolade biscuit.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Lente cupcakes te maken?

Hoe maak je Lente cupcakes?

  • Choco cupcakes maken

    1. Zorg dat alle ingrdienten op kamertemperatuur zijn!

      Verwarm de oven voor op 160*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een bakingcup.

      Mix alle ingredienten met de mixer in 10 minuten tot een luchtig beslag.

      Vul de bakingcups met de *ijslepel tot ongeveer 2/3 en bak de cupcakes in circa 15 minuten gaar en donkerbruin.

      *Door de cups te vullen met een ijslepel krijg je telkens dezelfde hoeveelheid beslag in de cups en daardoor cupcakes van gelijke grote.

       
  • Basis botercreme maken

    1. Mix in de beslagkom de boter tot een smeuïg geheel.

      Mix daarna op gemiddelde snelheid, schepje voor schepje de suiker toe.

      Schraap tussendoor met de siliconen spatel het beslag goed van de randen en de bodem zodat alle ingrediënten goed gemend worden.

      Zodra alle suiker toegevoegd is, lijkt het beslag wat droog te worden, voeg de melk toe en mix op gemiddelde snelheid het beslag tot een glad en luchtig geheel.

      Maak de *theedoek nat en wring deze goed uit. Leg de vochtige theedoek over de beslagkom, totdat je de botercreme gaat gebruiken.

      *Voor het beste resultaat kun je de beslagkom met theedoek in de koelkast neer zetten, totdat je het gaat gebruiken.

       
  • Cupcakes vullen en versieren

    1. Vul elke cupcake met wat botercreme en voorzie de cupcakes daarna met een flinke dot botercreme en spatel het glad over de cupcake. zet de cupcakes in de koelkast en laat de botercreme nu zeker een half uur opstijven.

      Verdeel het fondant in 6 delen, trek de handschoentjes aan en kleur 5 delen van het fondant.

      Hierna kun je het fondant uitrollen tot ongeveer een halve centimeter dikte, en voor elke cupcake een rondje uitsteken met de ronde uitsteker (7,5) in het fondant te drukken.

      Met behulp van de plungers kun je bloemen, wolkjes, zonnetjes en meer lieve lentevormpjes uit het fondant drukken.

      Haal de cupcakes uit de koelkast en bekleed elke cupcake et een mooie roze fondant cirkel.

      Als laatste kun je alle uitgestoken figuurtjes met een klein beetje lijm om de beklede cupcakes plakken.

       

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: ,

Bron/Foto: Kim

Geef een reactie