Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cupcake Kebab

Cupcake Kebab

Gepost op

Snoep en Cupcakes een geweldige combinatie!
Dit recept delen:
Pinterest

Ingrediënten

+/- 50 mini cupcakes

Wat en hoeveel is een cup?
Kijk voor deze en andere vragen eens op onze Technieken pagina!

Decoratie

  • 3 grote zakken met spekkies (hartjes, gedraaide, gesuikerde, ruitvormpjes)

Materialen

Cupcakes

Decoratie

  • 25 satéprikkers
  • piepschuimen bal
  • mes
  • inpakpapier (dun)
  • schaar en plakband
  • schaal

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het mini muffinblik een papieren bakvormpje.
  • Mix de boter en suiker tot deze glad en romig is.
  • Voeg dan de eieren toe, zodra de eieren en de boter goed vermengd zijn mix je de melk erbij.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder bij elkaar in de andere mengkom.
  • Schep de bloem al mixend door de zachte boter massa.
  • Verdeel het beslag evenredig over de twee schalen en mix door de eerste schaal met beslag het cacaopoeder en door de tweede schaal het vanille extract en de voedselkleurstof
  • Vul het muffinblik tot de helft met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 25 minuten.
  • Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven maar wel in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

Cupcake Fun

  • Snij de piepschuimen bal midden door en bekleed de twee helften met het inpakpapier, waarbij je er wel goed op moet letten dat de onderzijde mooie glad blijft, zodat de halve bal blijft staan, plaats de twee halve ballen op de schaal.
  • En rijg aan elke sate prikker één chocolade cupcake en één roze vanille cupcake en verdeel tussen en boven en onder de mini cupcakes de verschillende soorten spekkies.
  • Steek de Cupcake Kebabs in de piepschuimen halve ballen en de traktaties is helemaal af!

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: , ,

Geef een reactie