Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Chocolade pudding cupcake

Chocolade pudding cupcakes

Bijgewerkt op

Prachtige kerst cupcakes met een zachte verrassing binnenin!
Dit recept delen:
Pinterest

30 minuten

25 minuten

120 minuten

24 Cupcakes

Helemaal Kerst!

Als eerste bak je 24 heerlijke chocolade cupcakes, laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen op een rooster.

Terwijl de cupcakes in de oven staan kun je de zachte chocolade mousse maken.

Wat heb je nodig om Chocolade pudding cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

Vulling

Decoratie

Hoe maak je Chocolade pudding cupcakes?

  • Kerst cupcakes vullen en decoreren

    1. Vul de spuitzak voorzien van het vul spuitmondje met de chocolade mousse, vul vervolgens elke goed afgekoelde chocolade cupcake met chocolade mousse.

       
    2. Spuit ook een klein beetje mousse op de cupcake en smeer dit laag goed uit, dit dient als "lijmlaag" voor het fondant.

       
    3. Bestrooi je werkblad met een flinke laag poedersuiker en rol hier als eerste het bruine fondant op uit tot een dikte van ongeveer 3 mm, steek met de ronde uitsteker 24 rondjes uit het fondant.

       
    4. Bekleed elke cupcake met een bruin fondant-rondje.

       
    5. Bestrooi je werkblad opnieuw met poedersuiker en rol hier nu het witte fondant uit op, ook tot een dikte van  plus minus 3 mm.

      Nu kun je met de bloesem uitsteker 24 bloemen uitsteken.

       
    6. Plak met een  druppeltjes eetbare lijm de witte bloem op de bruine onderlaag.

       
    7. Vervolgens kun je je werkblad weer voorzien van wat poedersuiker en nu het groene fondant uitrollen tot een dikte van 3 mm, steek nu per cupcake 3 of 4 hulstblaadjes uit het fondant.

       
    8. Kneed het rode fondant goed door en draai per cupcake 3 kleine besjes van het fondant.

       
    9. Plak de besjes met een druppeltje eetbare lijm vast in het midden van de witte bloem en plak als laatste rondom de rode besjes ook met een druppeltje water de groen hulstblaadjes vast.

       

Fijne Kerstdagen!

* Zware room is in Nederland niet verkrijgbaar.

  • Het is room met een zeer hoog vetgehalte (35% tot 48%).
  • Zware room wordt in allerlei bereidingen gebruikt en kan ook, net als slagroom stijfgeklopt worden(en wordt daarvoor doorgaans eerst met een derde deel melk verdund).
  • Gewone slagroom kan als vervanging voor zware room gebruikt worden.
  • Gebruik 1/3 deel meer dan opgegeven.

 

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Bron/Foto: Lamar

Geef een reactie