Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Carnavalscupcakes - Masker

Carnavalcupcakes – Masker

Bijgewerkt op

Duidelijke how to waarin je je vanille cupcake versierd met een masker van fondant.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

10 minuten

1 cupcake

Voor het maken van deze vrolijke carnaval cupcakefun how to heb ik een van onze white velvet butter cupcakes en wat van de romige frosting gebruikt.

Uit het recept voor de white velvet butter cupcake met romige frosting haal je met gemak 24 cupcakes, dus genoeg cupcakes voor een heel legioen feestvierders!

In deze duidelijke how to leg ik je aan de hand van stap voor stap foto’s uit hoe je van je vanille cupake een carnavalscupcake kan maken.

Ik heb als eerste de cupcake afgesmeerd met een bolle laag romige frosting en daarna voorzien van een mooie rode topper met daar boven op een geel oranje fondantopper, daarna heb ik een klein masker van fondant gemaakt die ik versierd heb met een beetje musketzaad.

Heel veel liefs

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Carnavalcupcakes – Masker te maken?

Hoe maak je Carnavalcupcakes – Masker?

  1. Smeer de cupcake af met een mooie bolle maar gladde laag botercreme.

    
  2. Kneed een stukje rood fondant of marsepein zacht, bestuif je werkblad, schuif de roze slide-on ringen om de rolstok en rol het rode stukje uit, steek vervolgens met de gladde zijde van de ronde uitsteker een mooie topper uit de rode lap.

    
  3. Bekleed de afgesmeerde cupcake met de rode topper.

   Met de muis en de palm van je hand kun je de topper gladstrijken op de cupcake.

    
  4. Kneed een stukje blauw fondant of marsepein zacht, bestuif je werkblad, schuif de roze slide-on ringen om de rolstok en rol het blauwe stukje uit, steek vervolgens met de middelste blad plunger twee gebogen blaadjes uit het blauwe lapje.

    
  5. Draai een van de twee blauwe blaadjes om (het geeft niks dat het er aan de onderzijde wellicht niet zo mooi uitziet omdat je het masker straks gaat versieren met musketzaad.)

   Steek met de op een na grootste ovale plunger cutter in het midden van elke blad een ovaaltje uit.

    
  6. Kneed een stukje oranje en een stukje gele fondant of marsepein door elkaar, het leukste is wanneer het er nog iets gemarmerd uit ziet.

   De beste manier om twee kleuren te mengen is, rol beide kleuren tot een lange slang en wikkel deze vervolgens als een spiraal om elkaar heen, daarna kun je de kleuren gaan kneden.

    
  7. Kneed het geel-oranje stukje zacht, bestuif je werkblad, schuif de roze slide-on ringen om de rolstok en rol het stukje uit, steek vervolgens met de geschulpte zijde van de ronde uitsteker (6,5 cm) een mooie topper uit het lapje.

    
  8. Plak de geel-oranje topper precies in het midden van de rode cupcaketopper.

    
  9. Om het musketzaad te mengen, voeg je van elke kleur een eetlepel toe aan een kommetje, roer het musketzaad goed door elkaar.

   Plak de twee blaadjes in het midden van de geel oranje topper en bestrijk de bovenzijde van het masker met een dun laagje eetbare lijm, en doop de cupcake ondersteboven in het musketzaad.

    
  10. Klop het losse musketzaad boven het kommetje van de cupcake af en laat de lijm goed drogen.

    
  11. Maak een klein beetje groen fondant of marsepein door een klein bstukje geel en blauw met elkaar te mengen.

    
  12. Kneed het groene stukje zacht, bestuif je werkblad, schuif de roze slide-on ringen om de rolstok en rol het stukje uit, steek vervolgens met de allerkleinste ster plunger een heleboel sterretjes uit het groene lapje.

    
  13. Plak de kleine groene sterretjes op de geel oranje topper.

    
  14. Laat de eetbare lijm goed drogen en dan is je feestcupcake met masker klaar!

    

Carnavalscupcakes - Masker

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie