Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Carlo's Bakery Vanille Cupcake - op het Strand

Carlo’s Bakery Vanille Cupcake – op het Strand

Bijgewerkt op

Uit de keuken van Buddy Valastro, beter bekend als de Cake Boss.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

25 minuten

120 minuten

12 Cupcakes

Het recept voor deze heerlijke vanille cupcakes komt rechtstreeks uit de keuken van Carlo’s Bakery in Hoboken.

Buddy Valastro aka The Cake Boss geeft niet vaak een recept prijs, maar deze wilde hij graag met de wereld delen!

Wij kunnen hier in Nederland de cupcakes helaas niet helemaal namaken, de gebruikte strandsnoepjes zijn hier niet te koop,

maar met een beetje fantasie komen we een heel eind!

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Carlo’s Bakery Vanille Cupcake – op het Strand te maken?

Ingrediënten

Vanille cupcakes

Botercreme

Decoratie

  • Lichtbruine basterdsuiker
  • Chinese ijsparasolletjes
  • Blauwe icinggel
  • Snoepjes met strandthema

Hoe maak je Carlo’s Bakery Vanille Cupcake – op het Strand?

  • Vanille cupcakes van Carlo's Bakery maken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C. En plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.

      Meng het bloem, suiker, bakpoeder, zout, krisco, melk en vanille extract in de beslagkom en mix het op de laagste stand voor ongeveer 2 minuten. Schraap met de siliconen spatel tijdens deze twee minuten constant langs de randen en de bodem van de kom.

      Voeg de 4 eiwitten plus de 2 eiwitten of 2 ei-gelen toe en mix het geheel in ongeveer 2 minuten, op de hoogste stand tot het een zachte en gladde massa is geworden.

      Vul de cupcakevormpjes tot de helft met het beslag, bak de cupcakes gaar in 20 tot 25 minuten.

      Laat de cupcakes de eerste tien minuten na het bakken buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen, daarna kun je de cupcakes volledig laten afkoelen op het rooster.

       
  • Botercreme van Carlo's Bakery maken

    1. Mix in de mengkom het plantaardige vet en de boter tot een zachte creme.

      Voeg daarna al mixend op een gemiddelde snelheid, het vanille extract toe en vervolgens voeg je heel geleidelijk de poedersuiker toe (een cup per keer.),

       

      Schraap met de siliconen spatel tijdens het mixen langs de randen en de bodem van de mengkom.

      Zodra alle suiker goed is gemend met de boter lijkt de botercreme wat droog, voeg daarom nu de melk toe en mix de boter tot een zachte en romige creme.

      Maak de theedoek nat onder de stromende kraan en wring de theedoek vervolgens goed uit.

      Bedek de mengkom met de vochtige theedoek en zet deze in de koelkast tot je de botercreme gaat gebruiken.

      Even goed door mixen voordat je de boter gaat gebruiken.

       
  • Carlo's Bakery beach cupcakes maken

    1. Smeer als eerste de cupcakes een voor een in met een mooie dikke en gladde laag  botercreme

      Smeer over de botercreme een dunne laag van de blauwe icinggel, zet de cupcakes nu even in de koelkast zodat de botercreme met de blauwe icing kan opstijven.

      Na een half uurtje haal je de cupcakes weer uit de koelkast en strooi je over de helft van de botercreme een laagje bruine suiker.

      Versier het strand met een parasolletje en leg in de zee een zomers snoepje.

       

Categorie:Cupcake Fun

Smaken:

Bron/Foto: The Cake Boss

Een reactie op “Carlo’s Bakery Vanille Cupcake – op het Strand”

  1. Danielle zegt:

    hoe zijn die slippers en surfplank gemaakt??zijn die kant en klaar of zelf gemaakt??

Geef een reactie