Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Candy Cane Cocktail

Candy Cane Cupcake Cocktail

Bijgewerkt op

Proost!
Dit recept delen:
Pinterest

30 minuten

50 minuten

120 minuten

20

Prachtige Kerstcupcake cocktails maken met mini red velvet cupcakes van Martha Stewart en mini vanille cupcakes volgens het recept van de Magnolia Bakery uit New York,

versierd met een heerlijke vanille roomkaasfrosting en candy canes.

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Candy Cane Cupcake Cocktail te maken?

Ingrediënten

20 mini red velvet cupcakes

20 mini vanille cupcakes

  • 1 1/2 cup Zelfrijzend bakmeel (190 gram)
  • 1 1/4 cup Bloem (160 gram)
  • 225 gram Zqachte roomboter (kamertemperatuur)
  • 2 cups Kristalsuiker (400 gram)
  • 4 Eieren (maat L op kamertemperatuur)
  • 1 cup Volle melk (250 ml)
  • Natuurlijke vanille smaakstof

Vanille roomkaas frosting

  • 225 gram Roomboter (ongezout en op kamertemperatuur)
  • 340 gram Roomkaas (kamertemperatuur)
  • 4 cups Gezeefde suikerbakkerspoeder (440 gram)
  • Natuurlijke vanille smaakstof

Decoratie

Materialen

Red velvet mini cupcakes

Mini vanille cupcakes

Roomkaas frosting

Decoratie

Hoe maak je Candy Cane Cupcake Cocktail?

  • Red velvet mini cupcakes bakken

    1. Als eerste bak je de mini red velvet cupcakes volgens het recept van Martha Stewart's red velvet cupcakes.

       
  • Mini vanille cupcakes bakken

    1. Daarna bak je mini vanille cupcakes volgens het Magnolia Bakery recept voor vanille cupcakes.

       
  • Vanille roomkaas botercreme maken

    1. Als laatste onderdeel van de voorbereiding, maak je de botercreme volgens het vanille roomkaas frosting recept.

       
  • Kerst cupcakecocktails maken

    1. Vul de spuitzak met de frosting en knip een puntje van de zak af.

       
    2. Plaats vervolgens in het ene glas een red velvet mini cupcake en in het volgende glas eerst een vanille mini cupcake.

       
    3. Spuit op elke mini cupcake een laagje frosting en zet hier in de andere smaak/kleur weer een mini cupcake bovenop.

       
    4. Spuit nu een laag frosting op de tweede mini cupcake en versier deze laag net voor het serveren met het rode musketzaad

      De kleur van het musketzaad kan wellicht uitlopen als je het al van te voren over de frosting strooit.

       
    5. Als finishing touch steek je in elke glas een mooie rood witte candy cane.

       

Vrolijk Kerstfeest!

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: ,

Bron/Foto: Liz

Geef een reactie