Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Bloesem cupcakes

Bloesem cupcakes

Bijgewerkt op

Heerlijke cupcakes versierd met een mooie witte toef botercreme en schattige bloempjes van fondant.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

60 minuten

12 cupcakes

Heerlijke cupcakes versierd met een mooie witte toef van de heerlijkste botercreme die je ooit geproefd hebt en versierd met schattige bloempjes van fondant.

Wat heb je nodig om Bloesem cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

  • 325 gram Cupcakes mix
  • 125 gram Gesmolten roomboter
  • 100 gram Eieren (2 stuks)
  • 60 ml Water

Botercreme

  • 225 gram Botercreme Mix
  • 250 gram Zachte boter (in blokjes gesneden)
  • 250 ml Water

Decoratie

Hoe maak je Bloesem cupcakes?

  • Cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vul je muffinblik met cakevormpjes.

      Doe de inhoud van deze verpakking samen met de overige ingrediënten in een ruime kom.

      Meng het geheel met een garde in 1 a 2 minuten tot een gladde massa. Niet overmixen!

      Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakingcups in het muffinblik.

      Je krijgt het beste resultaat als je dit weegt, +/- 40 gram per cupcakevormpje.

      Bak de cupcakes in 25 minuten goudbruin.

       
  • Botercreme maken

    1. Doe het water samen met de mix in de mengkom van je mixer en voeg eventueel nog wat smaakstof toe..

      Meng de ingredienten een minuut op de laagste stand.

      Voeg de zachte roomboterblokjes toe en meng dit op de hoogste stand tot er geen klontjes meer te zien zijn. (het lijkt of het gaat schiften, maar blijf gewoon doormixen)

      Draai de mixer naar de middelste stand en mix tot de gewenste luchtigheid verkregen is (+/- 15 min)

      Vul de spuitzak voorzien van de gesloten ster tip met de botercreme.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Spuit op elke cupcake een mooie geroezelde botercreme toef.

      Rol het (licht) roze fondant met de rolstok uit op de silicone mat en steek hier met de plunger cutter set bloesem in verschillende afmetingen bloesem bloempjes uit.

      Leg de bloempjes op het modelleer matjes en duw het ball-tooltje in het midden van het bloempje, op deze manier komen de blaadjes iets omhoog te staan.

      Laat de fondant-bloempjes aan de lucht uitharden en plak ze vervolgens met ene druppeltje water in elkaar.

      Als finishing touch kun je met de pincet elk bloempje voorzien van een suikerparelhartje, deze plak je heel simpel vast met een druppeltje water.

       

       

Categorie:Cupcake Fun

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

4 reacties op “Bloesem cupcakes”

  1. Maria zegt:

    Hoe krijg je zonder die botercreme mix ook zo een perfecte botercreme ? Xxxx

  2. Chantal zegt:

    Eehm leuk hoor maar kann het niet zonder cupcake mix

Geef een reactie