Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Appelroosjes

Appelroosjes

Bijgewerkt op

Recept voor appelroosjes.
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

18 minuten

90 minuten

8

Je ziet ze op alle social media voorbij komen, de appelroosjes, appelschijfjes opgerold in een deeglapje en gebakken in een muffinblik.

Meestal worden de appelroosjes gebakken in kant en klaar bladerdeeg, maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf een klein deegje maken en dat is echt niet zo veel werk!

Deze appelroosjes heb je binnen een mum van tijd klaar!

Heel veel bakplezier!

Wat heb je nodig om Appelroosjes te maken?

Ingrediënten

Appelschijfjes

  • 1 Rode appel
  • 2 el Kristalsuiker
  • 1 el Honing
  • 3 el Water

Deeg

  • 125 gram Bloem
  • 62.5 gr Boter
  • 3 el Kookvocht (van de appelschijfjes)

Decoratie

  • 2,5 tl Poedersuiker
  • 1 tl Kaneel
  • 1 el Honing

Materialen

Appelschijfjes

Deeg

Decoratie

Hoe maak je Appelroosjes?

  • Appelschijfjes op smaak brengen en koken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

       
    2. Was de appel en boen de schil mooi schoon.

       
    3. Snij de appel in twee stukken en verwijder het klokhuis en snij de appel in schijfjes.

       
    4. Leg de appelschijfjes in de pan.

       
    5. Voeg de suiker, honing en het water toe aan de appelschijfjes.

      En breng de massa aan de kook.

       
    6. Kook de appelschijfjes ongeveer 3 tot 5 minuten.

      Draai de hittebron uit.

       
    7. Haal de appelschijfjes uit de pan en laat ze afkoelen.

       

       
    8. Bewaar het kookvocht.

       
  • Deeg maken

    1. Zorg dat de boter extra zacht is en plaats de zachte boter in de mengkom

      Ik heb de boterdobbelsteentjes een paar telen op 700 watt in de magnetron laten smelten.

       
    2. Voeg drie eetlepels van het kookvocht bij de boter en roer dit met de vork goed door elkaar.

       
    3. Zeef de bloem bij het botermengsel.

       
    4. Roer met de vork de boter en bloem door elkaar tot het een kruimelige massa wordt.

       
    5. Kneed de kruimels met de hand tot een glad deegje.

       
    6. Rol het deeg tot een gladde bal en snij het in twee gelijke helften.

       
  • Appleroosjes maken

    1. Verwarm de oven voor op 190*C en plaats in elke kuipje van het muffinblik een papieren bakingcup.

       
    2. Rol beide deeghelften uit tot een dikte van ongeveer 2 mm.

      Snij de deeglappen in lange stroken met een breedte van 2 cm breed en een lengte van15 tot 20 cm.

       
    3. Bekleed elke deegstrook met 4 tot 5 appelschijfjes.

      Plaats de schijfjes dakpansgewijs over elkaar heen, waarbij je er voor zorgt dat de rode schilrand boven het deegstrookje uitsteekt.

       
    4. Rol de deegstrookjes met appelschijfjes op en plaats deze in de bakingcups.

       
    5. Bak de appelroosjes in 15 tot 18 minuten gaar en goudbruin.

       
    6. Bestrijk de appelroosjes na het bakken met een klein beetje honing.

       
    7. Laat de appelroosjes afkoelen op het rooster.

       
  • Decoratie

    1. Men de poedersuiker en kaneel bij elkaar in de poedersuikerstrooier.

       
    2. Bestuif de appelroosjes voor je ze serveert met de suiker en kaneelmix.

       

Appelroosjes

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: , ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

5 reacties op “Appelroosjes”

  1. ziet er mooi uit. snel eens proberen want ze zien er ook zalig uit!!!

  2. Mariska Rook zegt:

    Zo wauw ziet er mooi en erg lekker uit ga het zeker uitproberen :D

  3. Renee zegt:

    Ze zien er lekker erg lekker uit. Kan je deze ook smiddags maken en dan in het muffinblik bewaren tot je ze later op de avond afbak?

    • Hallo Renee,

      Zelf zou ik ze wel direct afbakken, dit omdat de de appel het deegje anders te vochtig zal worden, wat je wel kunt doen is het deegje en de appels vast klaar maken en voor je ze gaat afbakken uitrollen en in elkaar rollen.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie