Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Suikervrije Lemon Curd

Suikervrije Lemon Curd

Bijgewerkt op

Suikervrije cupcake vulling met een frisse bite!
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

0 minuten

20 minuten

0

Heerlijke lemon curd als suikervrije vulling in onze koolhydraatarme cupcakes.

Wat heb je nodig om Suikervrije Lemon Curd te maken?

Ingrediënten

  • 4 el Boter
  • 1/2 cup versgeperst citroensap (125 ml)
  • 1 cup Vloeibare zoetstof (250 ml)
  • 3 Eieren
  • 1 Eigeel
  • snufje Zout

Materialen

  • 1 Mengkom
  • 1 Mixer
  • 2 Voorraaddoosjes
  • 1 stuk Huishoudfolie
  • 1 Steelpannetje
  • 1 Pollepel

Hoe maak je Suikervrije Lemon Curd?

    1. Snij de boter in dobbelsteentjes en leg de boter in de vriezer. (in een diepvriesbakje)

       
    2. Mix op een gemiddelde snelheid de overige ingrediƫnten bij elkaar.

       
    3. verwarm de gemixte massa langzaam en al roerend in en steelpannetje.

      Zodra de curd begint in te dikken ( kleeflaafje op de lepel) haal je de pan van het vuur.

      Breng de curd niet aan de kook!

       
    4. Roer nu direct met een pollepel de bevroren boterblokjes door de warme en ingedikte curd.

      Blijf roeren totdat de boter volledig is opgenemen in de curd.

      Mocht je de smaak te bitter vinden, dan kun je nog wat boter toevoegen!

       
    5. Schraap de suikervrije lemen curd in een vorraaddoosje en bedek de curd met huishoudfolie voor je de dekles van het voorraaddoosje luchtdicht op het doosje drukt.

      Dit voorkomt dat er een vel op de curd komt te staan.

       

De curd is mits luchtdicht verpakt een week houdbaar in de koelkast.

Categorie:Cupcake Vullingen

Smaken:

Bron/Foto: Zoƫ

6 reacties op “Suikervrije Lemon Curd”

  1. Manouk zegt:

    Hai, Zou je dit ook kunnen doen met Wajang “boter”?
    Mijn dochter heeft koemelk allergie, vandaar de vraag.
    Alvast bedankt!! Groeten Manouk

  2. Joyce zegt:

    Het lijkt zo veel zoetstof word het niet te zoet zo? Ik hou wel van een zoete smaak maar dit lijkt me zo veel.

    • Hallo Joyce,

      250 ml lijkt inderdaad erg veel, maar met dit recept maak je om en nabij 400 ml lemon curd wat voldoende is om 12 tot 24 cupcakes mee te vullen,
      De zoetstof per cupcake valt daardoor reuze mee. :-)

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  3. WooCommerce zegt:

    Sisow iDEAL transaction Success

  4. WooCommerce zegt:

    Bestellingstatus aangepast van In afwachting naar In behandeling.

Geef een reactie