Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Speculaaspasta maken

Speculaaspasta

Bijgewerkt op

Handig recept waarin we stap voor stap beschrijven hoe je zelf heerlijke speculaaspasta bereidt
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

5 minuten

24 minuten

+/- 600 gram pasta

Speculaasjes horen natuurlijk bij die gezellige Sinterklaastijd, heerlijk als koekje bij een kopje warme chocolademelk met slagroom, of als broodbeleg op een witte boterham met een dikke laag roomboter!

Maar je kunt met die lekkere speculaasjes en wat speculaaskruiden, roomboter, bruine suiker en wat eieren, ook een heerlijke pasta maken, lekker voor op brood, maar zeer zeker ook een aanrader als vulling in je Sinterklaascupcakes!

In dit recept leggen we je stap voor stap uit, hoe je zelf heerlijke speculaaspasta maakt.

Heel veel kookplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Speculaaspasta te maken?

Ingrediënten

Speculaaskruiden mix - 60 gram

  • 6 tl Kaneel (gemalen)
  • 2 tl Nootmuskaat
  • 1 tl Anijszaad
  • 2 tl Kruidnagel (gemalen)
  • 1 tl Witte peper
  • 1 tl Korianderzaad

Speculaaspasta

  • 200 gram Speculaas koekjes
  • 150 gram Roomboter
  • 150 gram Bruine suiker (donker)
  • 100 ml Koffie
  • 3 Eieren (maat L)
  • Snufje Speculaaskruiden

Materialen

Speculaas kruiden mix

Speculaas pasta

Hoe maak je Speculaaspasta?

  • Speculaas kruiden mix - 60 gram

    1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in het schaaltje en roer ze stevig door elkaar.

      Bewaar de kruiden in een klein weckpotje (of ander luchtdicht voorraaddoosje)

       
  • Speculaaspasta

    1. Klop op een laag vuurtje de eieren, koffie en suiker op tot een stevig papje.

      Haal het pannetje van het vuur.

       
    2. Verkruimel de speculaas koekjes in de schone theedoek en schep ze met de pollepel  door het koffiepapje.

       
    3. Roer vervolgens de koude boter door het warme koffie-koek-papje, totdat de boter volledig opgenomen is.

       
    4. Voeg als laatste nog een klein beetje van de huisgemaakte speculaaskruiden mix toe.

       
    5. Schenk de warme pasta in de schone weckpot en laat de pasta met de deksel open afkoelen op het aanrecht.

       
    6. Zodra de pasta afgekoeld is, kan de deksel gesloten worden en de pasta 24 uur opstijven in de koelkast.

       

Categorie:Cupcake Vullingen

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

6 reacties op “Speculaaspasta”

  1. alexia van rinsum zegt:

    Een vraagje, bij welk soort cupcacke past deze vulling het best?

  2. Paulette zegt:

    In dit recept wordt verwezen naar koekjes. Terwijl die niet bij de ingredienten staan. Wat voor koekjes en hoeveel?

    • Hoi Paulette,

      Die koekjes uit het recept dat is de 200 gram Speculaas die als eerste genoemd staat bij de ingrediënten.
      We zullen het even aanpassen zodat het er iets duidelijker staat.

      Lieve groetjes,

      Marie-Louise

  3. alice zegt:

    Hoi paulette. Hoe lang kan deze pasta bewaard worden? Is het aan te raden om net als bij jam, vacuum te maken door het potje op zn kop te zetten.
    Dank je wel

    • Hallo Alice,

      Deze pasta is normaal gesproken net zo lang houdbaar als de kortste tht datum van de gebruikte ingredienten.

      Maar als je een maand aanhoudt moet het helemaal goedkomen.

      Vacuum maken heeft niet zo hele veel zin, ben ik bang.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie