Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Perzik Jam

Perzik Jam

Bijgewerkt op

Maak zelf de lekkerste jam om je cupcakes of muffins mee te vullen!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

60 minuten

500 ml

Heerlijke huisgemaakte jam van perziken, om je cupcakes mee te vullen of te gebruiken als laagje onder je cupcake topper van fondant.

Wat heb je nodig om Perzik Jam te maken?

Ingrediënten

  • 1 kilo Perziken
  • 1 kilo Gelei suiker
  • 1 Citroen (alleen het sap)

Materialen

  • Pan
  • Pollepel
  • Kom
  • Staafmixer
  • Schoon thee ei
  • Gesteriliseerde weckpot (1/2 liter)
  • Schuimspaan

Hoe maak je Perzik Jam?

    1. Perziken ontpitten en eventueel ontvellen.

       
    2. Roer de suiker en het citroensap door elkaar in de pan.

       
    3. Maal de perziken fijn met de staafmixer en roer ze vervolgens bij de suikermassa.

       
    4. Kraak 4 perzikpitten en stop ze in het schone thee-ei.

       
    5. Breng het mengsel met de pitten al roerend langzaam aan de kook vervolgens laat je het en 4 minuten al borrelend goed doorkoken.

       
    6. De pitten uit de jam halen, eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in de schone pot schenken.

       
    7. Vul de pot tot de rand, direct sluiten en 5 minuten op de kop zetten.

       
    8. Daarna kun je de pot weer terugdraaien en de jam verder laten afkoelen.

       

De 4 minuten doorkooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.

Categorie:Cupcake Vullingen

Smaken:

Bron/Foto: Gloria

Een reactie op “Perzik Jam”

  1. Els zegt:

    super lekker geworden!!

Geef een reactie