Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Kiwi jam recept

Kiwi Jam

Bijgewerkt op

Zomerse vulling in een cupcake of muffin!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

0 minuten

15 minuten

750 ml

Heerlijke huisgemaakte kiwi jam als zomerse cupcake vulling!

Wat heb je nodig om Kiwi Jam te maken?

Ingrediënten

  • 10 Kiwi's
  • 250 gram Geleisuiker

Materialen

  • 2 x (375 ml) Weckpotjes
  • Schilmesje
  • Wokpan
  • Pollepel
  • Juslepel

Hoe maak je Kiwi Jam?

    1. Kiwi′s dun schillen en in kleine stukjes snijden.

       
    2. Roer de kiwi-stukjes en de suiker door elkaar in de pan.

       
    3. Breng het mengsel op een laag vuurtje al roerend aan de kook, laat het geheel 4 minuten goed doorkoken.

       
    4. Schep de weckpotjes vol met jam, sluit de deksel goed af en zet de potten daarna ondersteboven totdat de jam volledig is afgekoeld

       
    5. Zodra de jam volledig is afgekoeld kun je de cupcakes gaan vullen met jam.

       

De 4 minuten doorkooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt kan worden.

Categorie:Cupcake Vullingen

Smaken:

Bron/Foto: Filipe

Geef een reactie