Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Honing roomkaas vulling

Honing Roomkaas Vulling

Bijgewerkt op

Een vreemde maar oh zo lekkere combinatie!
Dit recept delen:
Pinterest

5 minuten

0 minuten

15 minuten

300 gram

Een romige cupcake vulling op basis van honing en roomkaas.

Wat heb je nodig om Honing Roomkaas Vulling te maken?

Ingrediënten

  • 1 Losgeklopt ei* (maat L)
  • 4 el Honing
  • 250 gram Roomkaas
  • 1/2 tl Gemalen kaneel
  • 1/2 Citroen (geraspte schil + sap)

Materialen

Hoe maak je Honing Roomkaas Vulling?

    1. Snij de roomkaas in kleine blokjes en mix dit samen met de honing tot een glad mengsel.

       
    2. Mix vervolgens de eieren, kaneel en de geraspte citroenschil en citroensap door het honingkaas mengsel heen.

       
    3. Vul de cupcakes met de honing roomkaas vulling en zet de cupcakes na het vullen even een minuut of 10 in de koelkast zodat de roomkaas weer kan opstijven.

      Deze vulling smaakt heerlijk in combinatie met de honing cupcake met honing botercreme!

       

*Rauwe eieren en salmonella

Salmonella in het eiwit

Hoewel zeldzaam (slechts in 0,03% van de eieren) kan het voorkomen dat er salmonella in het ei zit. In zo’n geval zit de bacterie meestal in het eigeel in plaats van het eiwit. Daarnaast is de salmonella bacterie gevoelig voor de zuren van het citroensap. Alles bij elkaar opgeteld is kans op besmetting dus minimaal.

Wil je echter 100% zekerheid, dan kun je de eieren pasteuriseren. Al je dit goed doet, dood het de salmonella bacterie terwijl het eiwit vloeibaar blijft. Meer informatie: Zelf eieren pasteuriseren

Ondanks dat je er goed ziek van kunt worden, zijn de gevolgen van een besmetting bij gezonde mensen meestal niet ernstig. Risicogroepen (kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen) kunnen rauwe eieren beter niet gebruiken, zij lopen een hoger risico dat een infectie resulteert in  vochttekort dat, onbehandeld, levensbedreigend kan worden!

Goede Hygiëne

In veruit de meeste gevallen zit de salmonella op de schaal van het ei; salmonella komt voornamelijk voor in de ontlasting van de kip en aangezien eieren via dezelfde weg naar buiten komen, is de kans groot dat er ontlasting op het ei achterblijft. De juiste hygiëne voorkomt in veel gevallen besmetting.

  • Gebruik alleen kakelverse eieren (de bacterie heeft dan vrijwel geen kans zich te vermenigvuldigen).
  • Controleer de schaal op scheurtjes en barstjes.
  • De meeste eieren worden door de fabrikant goed gewassen, maar doe dit huis nog eens extra goed!
  • Was voor en na het hanteren van de eieren goed je handen!
  • Gebruik een ander kommetje of kopje om de schaal op te tikken/breken dan de kom waarin je het eiwit verwerkt!
  • Pas op voor kruisbesmetting.

 

Categorie:Cupcake Vullingen

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie