Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Bosbessen jam - Cupcake Vulling

Bosbessenjam

Bijgewerkt op

Heerlijke jam als vulling in zelf gebakken cupcakes en muffins!
Dit recept delen:
Pinterest

5 minuten

0 minuten

10 minuten

500 ml

Huisgemaakte jam bereidt met verse bosbessen.

Wat heb je nodig om Bosbessenjam te maken?

Ingrediënten

  • 1 kilo Bosbessen (gewassen)
  • 2 Citroenen (alleen het sap)
  • 500 gram Geleisuiker

Materialen

  • Pan
  • Citruspers
  • Pollepel
  • Staafmixer
  • Schuimspaan
  • Inhoud 1/2 liter Schone Weckpot

Hoe maak je Bosbessenjam?

    1. Pureer de bosbessen in de pan met de staafmixer.

       
    2. Pers de twee citroenen uit en voeg het sap en de geleisuiker toe aan de gepureerde bosbessen.

       
    3. Breng het bosbes mengsel al roerend aan de kook en laat de massa 1 minuut al roerend goed door koken.

       
    4. Schuim de jam af met de schuimspaan en schep de jam in de weckpot.

       
    5. Vul de weckpot tot de rand en sluit de deksel goed af.

       
    6. Zet de pot de eerste 5 minuten onderste boven.

       

De 1 minuut doorkooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.

Categorie:Cupcake Vullingen

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie