Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Amandelspijs

Amandelspijs

Bijgewerkt op

Heerlijke huisgemaakte amandelspijs.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

10 minuten

400 gram

Huisgemaakte spijs, heerlijk als vulling in bijvoorbeeld pistachecupcakes of om gevulde koeken mee te maken!

Wat heb je nodig om Amandelspijs te maken?

Ingrediënten

  • 200 gram Blanke amandelen
  • 200 gram Kristalsuiker
  • 1 Citroen (sap + rasp)
  • 1 Ei

Materialen

  • Keukenmachine met hakmes
  • Siliconen spatel
  • Huishoudfolie
  • Kom
  • Vork

Hoe maak je Amandelspijs?

  • Amandelspijs maken

    1. Hak de amandelen en suiker samen in de keukenmachine tot het de juiste consistentie heeft.

      De spijs moet niet te fijn worden.

       
    2. Klop in de kom het ei met de vork los, schenk de citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en het losgeklopte ei door het amandel-suikermengsel en maal het mengsel opnieuw.

       
    3. Rol het spijs in het huishoudfolie en wikkel het strak in.

      Bewaar de spijs in een afgesloten bak tot gebruik op een koele en donkere plek.

       

Categorie:Cupcake Vullingen

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

2 reacties op “Amandelspijs”

  1. Kim zegt:

    Hoe lang is dit amandelspijs houdbaar?

Geef een reactie