Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Abrikozenjam

Abrikozenjam

Bijgewerkt op

Heerlijk fruitige vulling voor bijzondere cupcakes!
Dit recept delen:
Pinterest

120 minuten

0 minuten

180 minuten

250 gram

Heerlijke huisgemaakte abrikozenjam met een vleugje likeur als vulling in je cupcakes of muffins.

Wat heb je nodig om Abrikozenjam te maken?

Ingrediënten

  • 170 gram Gedroogde abrikozen
  • 1 1/2 cup Water (375 ml)
  • 2 tl Grand Marnier (eventueel!)
  • 1 el Citroensap
  • 1/2 tot 3/4 cup Fijne suiker (105 tot 157,5 gram)

Materialen

  • Pan met deksel
  • Keukenmachine
  • Beslagkom
  • Mixer

Hoe maak je Abrikozenjam?

    1. Vul de pan met het water en de abrikozen leg de deksel op de pan zodat de abrikozen twee uur kunnen wellen.

       
    2. Na twee uur kun je het water aan de kook brengen en het geheel op een laag pitje 20 minuten zachtjes laten smoren.

       
    3. Zodra de abrikozen zacht geworden zijn kun je ze samen met het restant van het water in de keukenmachine stoppen en goed pureren.

       
    4. Mix in de beslagkom de abrikozen puree, suiker, het citroensap en eventueel de Grand Marnier voor ongeveer 2 minuten op de middelste stand.

       

Zodra de abrikozenvulling afgekoeld is kun je beginnen met het vullen van cupcakes!

Categorie:Cupcake Vullingen

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie