Aardbeienjam Cupcake Vulling

Aardbeienjam

Bijgewerkt op

Maak zelf de lekkerste jam om je cupcakes of muffins mee te vullen!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

35 minuten

500 ml

Aardbeien Jam Cupcake Vulling - Mee bakkenHeerlijke huisgemaakte aardbeienjam.

Omdat deze aardbeienjam stukjes bevat, kun je de cupcakes vullen door  de cupcakes uit te hollen met de cupcakeboor en de jam er in te lepelen en daarna het kapje er weer op te zetten!

Je kunt de aardbeienjam ook gelijk mee bakken, schep dan een eetlepel jam in het midden van je beslag.

Wat heb je nodig om Aardbeienjam te maken?

Ingrediënten

  • 1 1/2 kilo Aardbeien
  • 1 kilo Geleisuiker
  • 1/2 Citroen (sap)

Materialen

  • Pan
  • Pollepel

Hoe maak je Aardbeienjam?

  • Aardbeienjam maken

    1. Was de aardbeien en snij de kroontjes er af.

       
    2. Snijd de aardbeien vervolgens in vieren.

       
    3. Stop de aardbeien-partjes samen met de geleisuiker in de pan.

       
    4. Voeg het verse citroensap toe.

       
    5. Roer de massa even goed door met de pollepel, zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.

       
    6. Breng de massa al roerend op hoog vuur aan de kook.

       
    7. Zodra de massa indikt is de aardbeienjam klaar.

       

Categorie:Cupcake Vullingen

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

5 Responses to Aardbeienjam

  1. Maria zegt:

    Hoi, ik heb wel eens geprobeerd een lepel jam op het beslag te leggen en dan de cupcakes te bakken, maar het resultaat was half gare cupcakes en aanbrande jam…. Dus blijkbaar heb ik iets niet goed gedaan. Heb je misschien tips voor me hoe je een fruitvulling/jam het beste mee kunt bakken?

  2. Lotte zegt:

    Ik doe gewoon een eetlepel beslag, dan wat jam, en daarna nog een eetlepel beslag. Zorg ervoor dat de jam helemaal bedekt is! Dit werkt bij mij prima, smaakt heerljk en zakt niet tot nauwelijks naar de bodem.

  3. [...] cupcakes verander je in een handomdraai en een klein beetje botercreme en huisgemaakte aardbeienjam in heerlijke glutenvrije Victoria sponge [...]

We zijn benieuwd naar jouw mening!