Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Aardbeien Mascarpone Vulling

Aardbeien Mascarpone Vulling

Bijgewerkt op

Een heerlijke vulling voor mensen die niet van al te zoet houden!
Dit recept delen:
Pinterest

0 minuten

0 minuten

10 minuten

500ml

Wat heb je nodig om Aardbeien Mascarpone Vulling te maken?

Ingrediënten

  • 1 kuipje Mascarpone
  • 2 el aardbeienjam (fijn, zonder stukjes)

Materialen

Hoe maak je Aardbeien Mascarpone Vulling?

    1. Stop de mascarpone en de aardbeienjam in de mengkom en mix de massa op een gemiddelde snelheid tot een gladde en luchtige vulling.

       
    2. Deze vulling kun je ook heel goed gebruiken als topping, toefjes blijven zeker 24 uur stevig.

       

Je kunt met deze vulling eindeloos variëren, kersenjam, abrikozenjam, bosvruchtenjam etc.

9 reacties op “Aardbeien Mascarpone Vulling”

  1. Sehnaaz zegt:

    Wat bedoel je met kuipje? Je hebt veel verschillende, neem ik aan? Hoeveel gr/ml is zo’n kuipje? 

    • Missbaksel zegt:

      Hallo Sehnaaz,

      Bij dit recept gaat het over een kuipje van 500 gram welke je doorgaans in het koelvak bij de supermarkt ziet liggen.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Sehnaaz zegt:

    Hello Missbaksel,

    Bedankt voor je reactie. En had ik nog een vraagje. Voor hoeveel cupcakes kan je deze vulling/frosting gebruiken?

  3. Ester zegt:

    Hoe lang blijft dit goed bij kamertemperatuur?

  4. sientje zegt:

    Ik neem aan dat ik deze cup cake vulling ook kan gebruiken als taart vulling? Lijkt me wel dat ik dan de rand met botercreme moet doen omdat de aardbeien jam het fondant oplost?

    • Ron zegt:

      Hallo Sientje,

      Natuurlijk kun je deze vulling ook als taartvulling gebruiken, je moet de taart altijd afsmeren met een dunne laag botercreme (crumb coat) door deze laag sluit je kruimels en vulling goed in, plaats de taart voor je deze gaat bekleden wel eerst even in de koeling zodat de crumb coat op kan stijven.

      Heel veel bakplezier.

      Groet!

Geef een reactie