Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
White velvet butter cupcakes

White velvet butter cupcakes

Bijgewerkt op

Makkelijk recept om white velvet butter cupcakes te maken met een romige frosting.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

20 minuten

190 minuten

27

Iedereen kent natuurlijk wel de red velvet cupcakes met cream cheese frosting, een heerlijke rode chocolade cupcake met een super lekkere toef er bovenop.

Deze white velvet butter cupcake is eigenlijk de tegenhanger van de red velvet cupcake met roomkaas frosting. want ze wordt niet gekleurd en is een vanille cupcake ipv een chocolade cupcake, ook is de frosting niet bereidt met roomkaas maar met boter.

In dit recept laat ik jullie aan de hand van duidelijke stap voor stap foto’s zien, hoe je zelf heel eenvoudig white velvet butter cupcakes maakt met een romige frosting.

Ik ben benieuwd naar jullie white velvet butter cupcake, zit je op Instagram en bak je wel eens een van onze recepten, tag ons dan met @watbaktloutjervan ik ben super benieuwd naar jullie bakavonturen!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om White velvet butter cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

Frosting

  • 2,5 - 3 cup Poedersuiker
  • 1 cup Roomboter (226 gram)
  • 4 - 5 el Verse room
  • 1 el Vanille smaakstof

Hoe maak je White velvet butter cupcakes?

  • Cupcakes bakken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn en de boter echt heel erg zacht is.

       
    2. Verwarm de oven voor op 180*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik een bakingcup.

       
    3. Klop met de garde in een mengkom een kwart deel van de melk (62,5 ml) de eiwitten en de vanille smaakstof luchtig.

       
    4. Zeef boven de mengkom de bloem, bakpoederen zout bij elkaar.

       
    5. Roer met de garde de drie ingredienten en de suiker door elkaar.

       
    6. Voeg de boter en het restant van de melk bij het bloemmengsel en roer met de garde of de pollepel tot de droge ingredienten vochtig zijn geworden.

      Roer de massa twee minuten met de pollepel goed door elkaar.

       
    7. Voeg vervolgens het eimelkmengsel in drie keer toe aan het vochtige meel.

       

       
    8. Klop met de garde het beslag nog twee minuten goed door.

       
    9. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakingcups en bak de cupcakes in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

       
    10. Dek het overige beslag in de kom af met een afdekhoesje en plaats de kom met beslag in de koelkast.

       
    11. Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen.

       
    12. Na deze tien minuten kunnen de cupcakes volledig afkoelen op het afkoelrooster.

       
    13. Haal de afgedekte mengkom met beslag uit de koeling.

       

       
    14. Vul elk vakje van het muffinblik met een bakingcups en vul elke baking cup gelijkmatig met het beslag.

      Bak de cupcakes dit maal iets langer dan 20 minuten.

      Dek de mengkom met beslag weer af met het afdekhoesje en plaats de kom nogmaals in de koelkast.

       
    15. Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen.

       
    16. Na deze tien minuten kunnen de cupcakes volledig afkoelen op het afkoelrooster.

       
    17. Plaats drie bakingcups in het muffinblik en vul de bakingcups gelijkmatig met het laatste beslag.

      Bak de cupcakes in 20 minuten gaar en goudbruin.

       
    18. Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen.

       
    19. Na deze tien minuten kunnen de cupcakes volledig afkoelen op het afkoelrooster.

       
  • Botercreme maken

    1. Zorg dat de room op kamertemperatuur is en de boter heel erg zacht.

       
    2. Mix de boter in tien minuten zalvig.

       
    3. Zeef de poedersuiker, zodat er geen klontjes meer in zitten.

       
    4. Mix op een lage snelheid 5 eetlepels poedersuiker en twee eetlepels room door de zalvige boter.

       
    5. Voeg vervolgens nog  5 eetlepels poedersuiker en een eetlepel room toe aan de mixende massa.

      Blijjven mixen tot de frosting licht en luchtig is.

       
    6. Voeg vervolgens de overige poedersuiker  laatste room al mixend toe aan de romige botercreme.

      Mix de frosting op een gemiddelde snelheid tot deze licht, luchtig en heerlijk romig is.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Met de hoeveelheid bereide romige frosting kun je met gemak de 27 cupcakes voorzien van een mooie swirl.

       
    2. Omdat ik graag een gladde onderlaag onder de roosswirl wil, heb ik eerst een dunne gladde laag frosting op de cupcake gespateld.

       
    3. Vul de spuitzak voorzien van het spuitmondje met de romige frosting.

      Spuit op elke cupcake een mooie roosswirl, door het spuitmondje verticaal boven het midden van de cupcake te houden en dan in een draaiende beweging spiraalgewijs naar de buitenkant van de cupcake te werken.

       

White velvet butter cupcakes

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Een reactie op “White velvet butter cupcakes”

Geef een reactie