Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
White Russian Likeur Cupcakes

White Russian Cocktail Cupcakes

Bijgewerkt op

Een cupcake variant op de bekende cocktail!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

20 minuten

120 minuten

24

Een White Russian is een cocktail die bestaat uit wodka, koffielikeur en room.

Heerlijke koffielikeur cupcakes gevuld met Irisch buttercream en versierd met een romige botercreme gemaakt met kersenlikeur, Irish cream likeur, wodka en koffie likeur.

Wat heb je nodig om White Russian Cocktail Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

Vulling

Botercreme

Hoe maak je White Russian Cocktail Cupcakes?

  • Cupcakes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 150*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

       
    2. Meng het bloem, de puddingmix, bakpoeder, baksoda, en zout in de mengkom.

       
    3. Breek de eieren een voor een boven de andere kom en voeg het vanille extract toe.

       
    4. Schenk de melk en de sojaminarine in de derde kom.

       
    5. Mix in de vierde kom de boter tot een licht en luchtige massa.

       
    6. Schraap tussen door met de spatel langs de zijkanten en de bodem van de kom.

       
    7. Zet de mixer in de laagste stand en voeg geleidelijk de suiker toe aan de boter.

       
    8. Voeg vervolgens beetje bij beetje de eieren toe aan de boter.

       
    9. Schraap weer met de spatel langs de bodem en de zijkanten van de kom om er zo voor te zorgen dat de ingrediënten goed vermengd raken.

       
    10. Voeg de zure room en de mayonaise al mixend toe aan het boter-mengsel.

       
    11. Voeg vervolgens al mixend om en om de droge en natte ingrediënten toe aan het boter mengsel. waarbij je begint en eindigt met de droge ingrediënten.

       
    12. Mix de koffie likeur en de mokka pasta bij het beslag, stop met mixen tot het beslag helemaal glad is.

       
    13. Vul alle cupcakevormpjes met 4 eetlepels beslag. bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 18 minuten, controleer met een cocktailprikker of de cupcakes gaar zijn.

       
    14. Laat de cupcakes na het bakken afkoelen op het rooster.

       
  • Vulling maken

    1. Mix op een gemiddelde snelheid de room en de likeur tot een gladde en romige massa.

      Zware room is Nederland niet verkrijgbaar. Het is room met een zeer hoog vetgehalte (35% tot 48%). Zware room wordt in allerlei bereidingen gebruikt en kan ook, net als slagroom stijfgeklopt worden (en wordt daarvoor doorgaans eerst met een derde deel melk verdund).

      Wanneer er in onze recepten gesproken wordt over zware room, kan gewone slagroom als vervanging voor zware room gebruikt worden. Gebruik 1/3 deel meer dan opgegeven. Laat, als de room vloeibaar gebruikt wordt, zo mogelijk een (aan dat derde deel gelijke) hoeveelheid andere vloeistof uit het recept weg.

       
  • Botercreme maken

    1. Mix op een gemiddelde snelheid de boter en shortening tot een licht en luchtige massa.

       
    2. Draai de snelheid terug naar de laagste stand en voeg in drie keer de gezeefde poedersuiker toe.

       
    3. Schraap tussen de toevoegingen door met de spatel langs de bodem en de zijkanten van de kom, zodat alle ingredienten goed vermengd raken.

       
    4. Nadat alle suiker is toegevoegd verhoog je de snelheid en mix je de massa 8 tot 10 minuten.

       
    5. De massa neemt nu in omvang toe en ziet er wit en luchtig uit, voeg dan de smaakstoffen en de mokka pasta toe aan de botercreme.

       
    6. Als laatste voeg je de likeurtjes en de wodka toe aan de botercreme.

       
  • Cupcakes vullen en versieren

    1. Steek met de cupcakeboor een klein bolletje uit het midden van elke goed afgekoelde cupcake.

       
    2. Vul elk gat met een eetlepel Irish Cream vulling.

       
    3. Zet vervolgens de kapjes weer in de cupcakes.

       
    4. Plaats op elke gevulde cupcake een flinke klodder botercreme en smeer deze mooi en glad uit met behulp van de hoekspatula.

       
    5. Als laatst versier je de cupcake nog met een mooi suikerfiguurtje of klein marsepeinen bloemetje en een klein zilveren suikerpareltje

       

Deze cupcakes bevatten alcohol en zijn daarom niet geschikt voor kinderen.
'Alcohol onder de 18, natuurlijk niet'!

Geef een reactie