In verband met de zomervakantie kan het voorkomen dat u uw bestelling een dagje later ontvangt, dan u van ons gewend bent.
Warme chocolademelk met slagroom cupcakes

Warme chocolademelk met slagroom cupcakes

Bijgewerkt op

Warme chocolademelk met slagroom, maar dan als cupcake!
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

30 minuten

50 minuten

12 Cupcakes

Voor een extra winters effect en om de cupcakes nog lekkerder te maken kun je elke slagroomtoef nog voorzien van een paar mini marshmallows!

Wat heb je nodig om Warme chocolademelk met slagroom cupcakes te maken?

Ingrediënten

Materialen

Hoe maak je Warme chocolademelk met slagroom cupcakes?

  • Cupcake recept

    1. Verwarm de oven voor op 170*C

       
    2. Zeef de suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout bij elkaar in de mengkom.

       
    3. Roer de droge ingrediënten nu lichtjes door elkaar en maak in het midden een kuiltje.

       
    4. Klop met de garde in de andere mengkom de eieren, melk, olie, pure vanilla door elkaar.

       
    5. Schenk de natte ingrediënten in het kuiltje van de droge ingrediënten en mix de ingrediënten op een gemiddelde snelheid in 5 minuten door elkaar.

       
    6. Voeg vervolgens op de laagste snelheid het kokende water bij het beslag.

       
    7. Stop met mixen zodra alle ingrediënten goed vermengd zijn, het beslag is nu vrij dun.

       
    8. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vuurvaste koppen.

       
    9. Zet de mokken op de bakplaat waarbij je er voor zorg dat er minimaal 5 cm tussen elk kopje zit.

       
    10. Bak de cupcakes gaar en donkerbruin in 30 minuten of tot de cake tester schoon uit de cupcake komt.

       
    11. Laat de cupcakes na het bakken met bakplaat en al op het rooster iets afkoelen, net zolang tot je de kopjes met de blote hand veilig kunt vastpakken.

       
    12. Spuit met de bus slagroom boven op elke kop warme chocolademelk cupcake een dikke toef slagroom!

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Food Network

  • Pingback: Reen Van Looveren()

  • Sophia

    Bestaat er ook een variant zonder ei?

    • http://www.cupcakesenmuffins.nl/ Cupcakes & Muffins

      Hallo Sophia,

      Oei dat wordt wat lastig, wat het ei wordt gebruikt als bindmiddel.

      Wel hebben wij een recept voor vegan chocolade cupcakes, deze worden uiteraard bereidt zonder eieren.

      Ik hoop dat je daar iets aan hebt.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  • Sophia

    Mmm goed idee, ik ga het dit weekend uitproberen!
    Dankje Marie-Louise!

    • http://www.cupcakesenmuffins.nl/ Cupcakes & Muffins

      Graag gedaan!

      En heel veel bakplezier gewenst!

  • johanna

    kan je ook botercrem met slagroom smaak voor in plaats slagroom doen

    • http://www.cupcakesenmuffins.nl/ Cupcakes & Muffins

      Hallo Johanna,

      Jazeker een mooie botercreme toef met slagroom smaak kan heel goed!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  • johanna

    Oke dan ga ik vande week makken heel erg bedant voor de snel antwooedt