Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Irisch Cream en Stout Bier Cupcakes

Vaderdag Cupcakes

Bijgewerkt op

Stoere cupcakes voor stoere mannen!
Dit recept delen:
Pinterest

0 minuten

0 minuten

0 minuten

24 cupcakes

Cupcakes niet mannelijk? Wel als je ze bereidt met bier en Irish Cream!

Super cupcakes voor vaderdag!

Wat heb je nodig om Vaderdag Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

  • 1 cup Stout bier (250 ml)
  • 1 cup Ongezouten boter (226 gram)
  • 3/4 cup Cacaopoeder (88.5 gram)
  • 2 cups Cakebloem (250 gram)
  • 2 cup Kristalsuiker (400 gram)
  • 3/4 tl Zout
  • 1 1/2 tl Baksoda (Natriumbicarbonaat)
  • 2 Eieren (maat L)
  • 2/3 cup Zure room (167 ml)

Irish Cream botercreme

  • 4 tot 5 cup Poedersuiker (440 tot 550 gram)
  • 2 cups Zachte roomboter (452 gram)
  • 4 tot 5 tl Irish Cream

Decoratie

  • Pure hagelslag

Hoe maak je Vaderdag Cupcakes?

  • Cupcake maken

    1. Verwarm de oven voor op 170°C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

      Doe de boter met het stout bier in de pan en breng het geheel op middelhoog vuur aan de kook.

      Strooi de cacaopoeder bij de botermassa en klop het geheel tot een gladde massa.

      Laat het vervolgens iets afkoelen.

      Zeef in de mengkom het bloem, suiker, baksoda en zout bij elkaar.

      Klop de eieren met de mixer in de andere mengkom samen met de zure room tot een geheel.

      Voeg vervolgens de bier-boter-cacaomix toe aan de zure room massa.

      Voeg de bloem-mix bij de andere mix en roer alles met de spatel kort door elkaar tot er net geen bloem-slierten meer te zien zijn.

      Vul de cupcakes vormpjes voor 2/3 met het beslag en bak de cupcakes gaar en bruin in ongeveer 15 tot 17 minuten.

      Laat de cupcakes na het bakken op het rooster volledig afkoelen.

       
  • Irish Cream Frosting

    1. Mix de boter tot deze licht en luchtig is geworden.

      Voeg vervolgens geleidelijk de helft van de poedersuiker al mixend toe aan de boter.

      Druppel langzaam de Irish Cream bij de zachte botermassa.

      Mix nu de rest van de poedersuiker door de boter terwijl je af en toe met de silicone spatel langs de randen en de bodem van de kom schraapt.

      Blijf mixen tot het een zachte romige crème is geworden.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Vul de spuitzak met de botercreme en spuit op elke afgekoelde cupcake een mooie toef en strooi daar als finishing touch nog wat chocolade hagelslag overheen!

       

Deze cupcake bevat alcohol en is daarom natuurlijk niet geschikt voor kinderen!

Geef een reactie