Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Tiramisu Cupcake

Tiramisu Cupcake

Bijgewerkt op

Feestelijke Cupcake naar een idee van de Engsele chef Lorraine Pascale
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

20 minuten

120 minuten

12 Cupcakes

Mocht je na het lezen van dit recept het idee hebben dat dit wel erg ingewikkeld, of veel werk is, dat kun je natuurlijk ook Tiramisu cupcakes maken met onze mix voor ambachtelijke cupcakes en deze op smaak brengen met onze natuurlijke tiramisu smaakstof!

Heel veel bak- en decoreerplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Een leuk weetje over Tiramisu

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.

Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen.

Wat heb je nodig om Tiramisu Cupcake te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

  • 165 gram Zachte boter
  • 100 gram Lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram Suikerbakkerspoeder
  • 4 Eieren
  • 260 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 80 gram Ricotta
  • 2 el Oploskoffie (opgelost in 4 el heet water)
  • 12 Amaretti biscuitjes (grof verkruimeld)

Vulling en Topping

Suikersiroop

  • 165 gram Kristalsuiker
  • 165 ml Water
  • 2 el Oploskoffie

Decoratie

Materialen

Cupcakes

Botercreme

Topping en Vulling

Decoratie

Hoe maak je Tiramisu Cupcake?

  • Tiramisu cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 180*C en plaats in elk vakje van het muffinbik een papieren cupcake vormpje.

      Mix de boter en suiker in de beslagkom tot een romige massa.

      Voeg 2 eieren en de helft van het meel toe aan de boter en roer de ingrediënten goed door elkaar.

      Herhaal deze stap met de overige 2 eieren en zeef de rest van het meel boven de kom.

      Voeg de ricotta, koffie en koekkruimels toe en roer de massa goed door.

      Vul de cupcakevormpjes met het beslag en strijk met de achterkant van een lepel het beslag glad in het muffinblik.

      Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.

      Laat de cupcakes afkoelen op het rooster.

      De vulling en de siroop kun je maken terwijl de cupcakes in de oven staan.

       
  • Mascarpone frosting maken

    1. Mix alle ingrediënten voor de vulling samen in een beslagkom en zet de gladde en romige frosting in de koelkast.

       
  • Suikersiroop maken

    1. Verwarm alle ingrediënten voor de siroop in het steelpannetje totdat de suiker opgelost is.

      Zodra alle suiker opgelost is zet je de hittebron hoger en kook je de siroop een paar minuten.

      Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.

       
  • Tiramisu cupcakes vullen en versieren

    1. Zodra alle cupcakes volledig afgekoeld zijn kun je de cupcakes gaan vullen met een klein beetje mascarpone vulling.

      Strijk met behulp van het kwastje alle gevulde cupcakes aan de bovenzijde in met een beetje siroop.

      Vul de spuitzak voorzien van de grote open ster tip, met de rest van de vulling en spuit op elke cupcake een mooie toef.

      Vul de poedersuikerstrooier met twee gelijke delen suikerbakkerspoeder en cacaopoeder.

      Bestrooi de toef met wat chocolade snippers en de zoete poedermix.

      Schenk de rest van de siroop in het glazen kannetje, iedereen kan naar smaak dan nog wat siroop over de cupcake schenken.

       

2 reacties op “Tiramisu Cupcake”

  1. Miss Baksel zegt:

    Lees hier alle reactie’s op de Tiramisu Cupcake op mijn hyves profiel!

    Lieve groetjes

    Marie-Louise aka Miss Baksel

  2. Pris zegt:

    Erg lekker!!! Ik vind botercreme niet lekker en dan is dit een mooi alternatief. De smaak is fantastisch. Belangrijk is wel om de koekjes die in de creme gaan echt heel fijn te malen, anders blijven ze hangen in het spuitmondje. Iedereen vond ze heerlijk, echt een aanrader.

Geef een reactie