Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Suikerspin Cupcake

Suikerspin Cupcake

Gepost op

Je waant je op de kermis met deze heerlijke suikerspin cupcake!
Dit recept delen:
Pinterest
Ingrediënten

12 Aardbeien Cupcakes

  • 2/3 cup verse aardbeien (heel en zonder kroontje)
  • 1 1/2 cups gezeefde cakebloem
  • 1 tlbakpoeder
  • 1/4 tl grof zout
  • 1/4 cup volle melk (op kamertemperatuur)
  • 1 tl vanille extract (transparant – Wilton)
  • 1/2 cup ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 1 cup suiker
  • 1 ei maat L (op kamertemperatuur)
  • 2 eiwitten (van eieren maat L, op kamertemperatuur)

Hoe meet ik een cup cakebloem af?
Heel eenvoudig met de Wilton Scoop-it Cupmaten

Botercreme
  • 100 gr mix voor botercreme
  • 100 gr poedersuiker (gezeefd)
  • 200 ml water
  • 250 gr boter ongezout en op kamertemperatuur)
  • 1 tl cotton candy extract (LorAnn)
  • roze voedselkleurstof (Wilton – Pink)

Decoratie

  • plastic beker met suikerspin.
  • roze prinsessen hagelslag
Materialen

Cupcakes

  • staafmixer
  • mixer
  • 4 beslagkommen
  • siliconen spatel
  • muffinblik
  • papieren cupcakevormpjes

Botercreme

  • 2 mengkommen
  • garde
  • mixer
  • siliconen spatel
  • spuitzak met het grote ronde spuitmondje

Cupcake recept

Sprinkles Strawberry Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175°C. En plaats in elk vakje van de bakvorm een papieren cupcakevormpje.
  • Pureer met de staafmixer de aardbeien in de beslagkom, als het goed is heb je nu ongeveer 1/3 cup aardbeien-puree over, zo niet, pureer dan nog een paar aardbeien, of als het teveel is haal dan wat aardbeien-puree uit de maatbeker.
  • Meng in een andere beslagkom het bloem, het bakpoeder en het zout. En mix in de derde kom de melk, vanille en de aardbeien-puree.
  • Snijd de zachte boter in kleine dobbelsteentjes en mix in de vierde kom de boter tot deze zacht en luchtig is.
  • Voeg daarna geleidelijk de suiker toe terwijl je de massa blijft mixen op een gemiddelde snelheid. Vervolgens voeg je het ei en de twee eiwitten toe aan de mixende massa.
  • Mix op de laagste snelheid langzaam de helft van het bloem-mengsel toe, voeg daarna het melk-mengsel toe en vervolgens de andere helft van het bloem-mengsel, schraap met de siliconen spatel tijdens het mixen langs de randen en de bodem van de kom zodat alle ingrediënten goed gemengd worden.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over voorbereid muffin cups. En bak de cupcakes gaar en goudbruin in 22 tot 25 minuten, laat de cupcakes de eerste tien minuten afkoelen buiten de oven maar in het blik. daarna kun je de cupcakes volledig laten afkoelen op het rooster.

Banketbakkers Botercreme

  • Alle ingrediënten op kamertemperatuur verwerken.
  • Meng de botercrememix en de poedersuiker en het water met een garde tot een lobbig mengsel, laat het mengsel minimaal een uur rusten.
  • Mix de boter in 5 tot 10 minuten op hoge snelheid romig.
  • Voeg het botercreme-poedersuiker-mengsel in gedeeltes toe aan de boter en mix nog ca. 5 minuten tot een gladde creme.
  • Giet het extract bij de botercreme en kleur de botercreme licht roze, laat het geheel nog even goed doormixen, totdat de kleur en de smaak gelijkmatig verdeeld zijn.

Luxe Cupcakes

  • Spuit op elke goed afgekoelde cupcake een mooie toef roze botercreme en strooi er een klein beetje prinsessen hagelslag over heen.
  • Pluk voor elke cupcake een klein beetje suikerspin uit het emmertje en leg dit boven op de botercreme toef.

8 reacties op “Suikerspin Cupcake”

  1. Jolanda zegt:

    Dat klinkt heerlijk. Ik denk dat ik deze ga proberen dit weekend om te gebruiken voor het doopfeest van ons meisje. Heel erg bedankt.

    groetjes, Jolanda

  2. eva zegt:

    kan je ook iets anders gebruiken inplaats van het cotton candy extract?

  3. wigdis zegt:

    Hoi ik zou graag een tip willen hoe je in hemels naam een strukje rond he cupcake krijgt mij lukt het niet nl. de strik glijd naar beneden zo dra ik ga knopen/strikken

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Wigdis,

      Mijn excuses voor het late antwoord, maar jouw vraag was per ongeluk in het spam filter terecht gekomen.

      De truc is door het lintje aan de achterkant vast te pakken met een klein stukje plakgum ( tussen het lintje en het papiertje)

      Lieve groetjes

      Marie-louise

  4. Jaden zegt:

    Hallo ik had een vraag, wou deze cupcakes wel maken maar bij decoraties staat mix gebruiken maar niet wat voor mix. Zou u mIj dat kunnen vertellen??

Geef een reactie