Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Strawberry Shortcake Cupcakes

Strawberry Shortcake Cupcake

Bijgewerkt op

Heerlijk zomerse cupcake variant op de Strawberry Shortcake Taart!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

23 minuten

60 minuten

12 cupcakes

Bak deze heerlijk zomerse cupcake variant van de strawberry shortcake taart, speciaal voor Moederdag.

Wat heb je nodig om Strawberry Shortcake Cupcake te maken?

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 1 cup Bloem (125 gram)
  • 2 el Maizena
  • 1 1/4 tl Bakpoeder
  • 1/8 tl Zout
  • 3/4 cup Suiker (175 gram)
  • 2 Eieren (maat L)
  • 1 1/4 tl Vanille smaakstof
  • 4 el Ongezouten gesmolten boter (56 gram)
  • 1/4 cup Zonnebloemolie (62.5 ml)
  • 1/2 cup Halfvolle melk (125 ml)

Voor de botercreme

Voor de decoratie

  • 12 Verse aardbeien

Hoe maak je Strawberry Shortcake Cupcake?

  • Shortcake maken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.

      Roer met de garde de bloem, maizena, bakpoeder en zout door elkaar.

      Mix in de andere mengkom de eieren, suiker en het vanille extract, op een gemiddelde snelheid totdat het een zachte en gladde massa is geworden.

      Voeg de boter en de olie toe en blijf mixen totdat alles ingrediënten met elkaar vermengd zijn.

      Schraap tijdens het mixen, met de silicone spatel langs de bodem en de randen van de mengkom

      Voeg de droge ingrediënten en de melk om en om in drie keer al mixend toe aan de botermassa.

      Vul de cupcakevormpjes tot 2/3 met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 tot 23 minuten.

      Laat de cupcakes de eerste tien minuten na het bakken buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Frosting maken

    1. Mix op een gemiddelde snelheid de boter tot deze glad en romig is geworden.

      Voeg op de laagste stand geleidelijk de poedersuiker, vanille extract en zout toe.

      Verhoog de snelheid van de mixer voeg de melk toe. Blijven mixen totdat alles goed vermengd is.

      Als laatste mix je naar smaak aardbeienjam bij de botercreme.

       
  • Cupcakes decoreren

    1. Was de aardbeien en snij ze vanaf de punt tot vlakbij het kroontje in schijfjes.

      Voorzie de afgekoelde cupcakes van een mooie toef botercreme.
      Leg bovenop elke toef een mooie verse aardbei.

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Susan

15 reacties op “Strawberry Shortcake Cupcake”

  1. Miss Baksel zegt:

    Lees hier alle reacties op de Strawberry Shortcake Cupcake op mijn hyves profiel!

    Lieve groetjes

    Marie-Louise aka Miss Baksel

  2. Tess zegt:

    Hoi, ik heb deze proberen te maken en de cake lukte goed! maar bij mij is de frosting erg dun… en kwam er er niet zo mooi boterig op, maar gewoon plat..
    tips?

    Groetjes

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Tess,

      Wat ontzettend vervelend dat de frosting is mislukt…

      Ingrediënten:

      * 6 el ongezouten boter (zacht)
      * 2 cups poedersuiker (gezeefd)
      * 1/2 tl pure vanille extract
      * snufje zout
      * 2 el melk
      * aardbeien jam (zonder stukjes)

      Bereiding

      * Mix op een gemiddelde snelheid de boter tot deze glad en romig is geworden.
      * Voeg op de laagste stand geleidelijk de poedersuiker, vanille extract en zout toe.
      * Verhoog de snelheid van de mixer voeg de melk toe. Blijven mixen totdat alles goed vermengd is.
      * Als laatste mix je naar smaak aardbeienjam bij de botercreme.

      Door de toevoeging van de aardbeienjam en de melk kan het gebeuren dat de botercreme te nat wordt, wat je zou kunnen doen is ipv 2 cups poedersuiker zeven, 4 cups poedersuiker zeven en nadat je met de 2 cups poedersuiker de stappen van het recept volledig hebt opgevolgd, al mixend steeds een schepje poedersuiker blijft toevoegen totdat de botercreme dikker wordt.

      Maak daarna een schone theedoek nat onder de kraan en wring hem goed uit, wikkel de vochtige theedoek om de mengkom en zet de mengkom met botercreme in de koelkast, laat de kom daar nu tenminste een uur staan, voordat je de spuitzak gaat vullen met de botercreme, al spatelend maak je de botercreme weer wat zachter en makkelijker spuitbaar.

      Ik hoop dat ik je vraag zo voldoende heb beantwoord.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  3. gast zegt:

    wij hebben die aardbei geprobeerd en het was gelukt :)

  4. Gina zegt:

    Hoeveel is een cup?

  5. Wilma zegt:

    er staat verwarm de oven op 170 graden, is dat hetelucht of gewoon?

  6. Delphine zegt:

    Hey,

    Leuke website.
    Ik heb toch nog 1 vraagje. Welke bloem gebruik je juist? Ik veronderstel gewone patisseriebloem vermits je er maïzena bij doet.
    Bedankt!

  7. super lekker ik ga me moeder maar is mooi verrassen

  8. natalia zegt:

    Ik wil graag deze cupckaes maken maar kan het ook zonder vaille extract?

Geef een reactie