Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Pepernoten-Cupcakes-met-Amandel-Botercreme

Speculaas Cupcakes

Bijgewerkt op

Speciaal voor het heerlijk avondje. Laat Sinterklaas nu maar komen.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

120 minuten

12 tot 18

Cupcakes voor het heerlijk avondje, bereidt met huisgemaakte speculaaskruiden!

Wat heb je nodig om Speculaas Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Speculaaskruiden 60 gram

  • 6 tl Kaneel (gemalen)
  • 2 tl Nootmuskaat
  • 1 tl Anijszaad
  • 2 tl Kruidnagel (gemalen)
  • 1 tl Witte peper
  • 1 tl Korianderzaad

Cupcakes

  • 230 gram Cakebloem
  • 1 tl Bakpoeder
  • 125 gram Roomboter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram Kristalsuiker
  • Huisgemaakte speculaaskruiden (naar smaak toevoegen)
  • Vanille smaakstof
  • 3 Eieren (maat M)
  • 125 ml Melk (op kamertemperatuur)

Botercreme

  • 200 gram Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Amandel smaakstof
  • 175 gram Suikerbakkerspoeder
  • 10 ml Melk (op kamertemperatuur)

Decoratie

  • Pepernoten
  • Sinterklaasschuimpjes

Hoe maak je Speculaas Cupcakes?

  • Huisgemaakte speculaaskruiden maken

    1. Schep alle kruiden bij elkaar in het schaaltje en roer deze stevig door.

      Giet de kruiden over in het weckpotje en je huisgemakate speculaaskruiden zijn klaar!

      Kijk voor stap voor stap foto's van onze huisgemaakte speculaaskruiden eens bij ons Speculaas en bruine suiker cupcake recept!

       
  • Cupcakes maken

    1. Mix de boter totdat deze zacht is, voeg daarna de suiker, vanille extract en de eieren toe en mix dit voor ongeveer 3 minuten op een gemiddelde snelheid

      Zeef de bloem, het bakpoeder en zout in de andere beslagkom en voeg hier al roerend de melk en speculaaskruiden aan toe.

      Mix vervolgens schep voor schep het bloemmengsel door het botermengsel en mix het geheel voor 3 minuten op een gemiddelde snelheid.

      Verwarm de oven voor op 175ºC en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.

      Vul de cupcake vormpjes voor de helft met het beslag. En bak de cupcakes gaar en goudbruin in 15 tot 20 minuten.

      Laat de cupcakes de eerste 10 minuten buiten de oven in het muffinblik afkoelen, daarna kunnen de cupcakes verder afkoelen op het rooster.

       
  • Botercreme maken

    1. Mix de boter op een gemiddelde snelheid in ongeveer 3 minuten tot een zachte massa.

      Zeef de bakkerssuikerpoeder en mix deze schepje voor schepje toe aan de zachte boter, mix halverwege de melk en het amandel extract door de boter.

      Zodra alle suiker aan de boter is toegevoegd mix je het geheel op de hoogste snelheid in ongeveer 2 minuten tot een mooie zachte en gladde botercreme.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Als eerst vul je de cupcakes met de botercreme vervolgens vul je de spuitzak met de rest van de botercreme en spuit je op elke cupcake een mooie krullende toef botercreme.

      Daarna kun je wat pepernoten, kruidnoten of sinterklaasschuimpje in de botercreme toef drukken.

      Zet de cupcakes nu zeker een uur in de koelkast voor je ze gaat serveren zodat de botercreme op kan stijven.

       

10 reacties op “Speculaas Cupcakes”

  1. francis zegt:

    hoeveel cupcakes haal je uit dit recept?

  2. Anne zegt:

    Hoeveel cal bevat 1 cupcake ongeveer?

  3. Elena zegt:

    Kan ik dit recept ook gebruiken in een cakepop machine? En hoeveel denk je dat ik dan nodig heb om 12 cakepops te maken? Alvast bedankt voor het recept in ieder geval! Groetjes, Elena

    • Hallo Elena,

      Van bijna elk cupcake recept kun je ook cakepops maken,

      Ik zou het recept halveren, voor 12 cakepops, maar dan zou je zelfs nog iets te veel beslag kunnen hebben, ik durf het niet met zekerheid te zeggen.

      Gewoon proberen, dat is het leuke van bakken, lekker uitproberen!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  4. anouk zegt:

    Ik heb ze nog nooit gemaakt maar ze lijken me lekker

  5. Judith Paul zegt:

    Misschien wat flauw maar er worden kruidnootjes gebruikt en geen pepernoten.
    In ieder geval bedankt voor het recept. Ga het vandaag uitproberen.

Geef een reactie