Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Softijs Cupcake - Monique Nederhoff

Softijs Cupcakes

Gepost op

Een verrukkelijk recept van onze lezeres Monique Nederhoff
Dit recept delen:
Pinterest
Ingrediënten

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

15 Cupcakes

  • 300 gram mix voor Cupcakes
  • 300 ml water
  • 150 gram roomboter

Meringue

  • 4 eiwitten
  • 1 cup fijne kristalsuiker
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • citroen

Materialen

Cupcakes

  • mixer
  • mengkom
  • muffinblik
  • papieren bakvormpjes

Meringue

  • cupmaat
  • snijplank
  • schilmesje
  • glazen schaal
  • mixer

Decoratie

  • spuitzak
  • schaar

Cupcake recept

  • Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in alle vakjes van het muffinblik een papieren bakvormpje.
  • Mix alle ingrediënten in 4 minuten op een lage snelheid tot een glad beslag.
  • Vul hetmuffinblikvoor de helft met het beslag en bak de cupcakes gaar en donkerbruin in ongeveer 15 tot 18 minuten.

Meringue recept

  • Was de citroen en snij deze door midden.
  • Mix in de glazen schaal de suiker, de slagroomversteviger, één eiwit en een klein beetje sap wat je uit de citroen knijpt.
  • Voeg nog een eiwit toe en blijf de massa mixen.
  • Als laatste voeg je de twee overgebleven eiwitten toe.
  • Blijf nu net zolang mixen tot de meringue stijf wordt.

Cupcakes versieren

  • Vul de spuitzak met de meringue en knip van de spuitzak een flinke punt af.
  • Draai op elke goed afgekoelde cupcake een flinke toef glanzende meringue.

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken:

Bron/Foto: Onbekend

Een reactie op “Softijs Cupcakes”

  1. Monique zegt:

    Yeah! Ze staan op de site!! Hopen dat anderen nt zo veel plezier beleven aan het maken van cupcakes (en natuurlijk het eten ervan) als ik!

Geef een reactie