Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Sneeuwster cupcakes

Sneeuwvlok cupcakes

Gepost op

Heerlijke choco cupcake met een schitterende uitstraling!
Dit recept delen:
Pinterest
Ingrediënten

24 Chocolate Mud Cupcakes

  • 600 gr chocolade Candy Melts
  • 600 gr roomboter (ongezout en op kamertemperatuur)
  • 10 eieren
  • cup basterdsuiker
  • cup zelfrijzend bakmeel

Witte chocolade pasta frosting

  • 450 gr poeder suiker
  • 3/4 cup witte chocolade pasta
  • 1/2 cup melk
  • 1/8 to 1/4 tl zout
  • 1/2 tl vanille extract
  • 225 gr zachte boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)
  • 1/2 cup soja boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)
Decoratie
  • wit fondant
  • 1 tl tylose
  • wit parelmoerpoeder

Materiaal

Cupcakes

Frosting

Decoratie

 

Cupcake recept

Botercreme recept

  • Witte chocopasta botercreme bereidt je op exact dezelfde manier als de hazelnootpasta botercreme alleen gebruik je nu ipv hazelnootpasta witte chocopasta.

Cupcakes versieren met een sneeuwster

  • Vul de spuitzak met de witte chocopasta frosting en knip de punt van de spuitzak af.
  • Spuit op elke afgekoelde cupcake een mooie platte toef, zorg ervoor dat de toef dus niet te puntig wordt.
  • Bestrooi je werblad met een flinke laag poedersuiker en kneed de theelepel tylose poeder door het fondant.
  •  Rol vervolgens  het witte fondant uit op de poedersuiker op uit tot een dikte van 3 à 4 mm.
  • Steek met de plunger cutter 24 sneeuwvlokken uit het fondant.
  • maak met een druppeltje water het fondanten vlokje iets vochtig, als deze dat door het kneden en rollen nog niet is.
  • Voorzie het vlokje nu met behulp van het borsteltje van de parelmoerpoeder en leg op elke chocopasta frosting toef een schitterende sneeuwvlok.

Categorie:Luxe Cupcakes

Geef een reactie