Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Sinterklaascupcakes met schuddebuikrotsjes

Sinterklaascupcakes met schuddebuikrotsjes

Bijgewerkt op

Luxe Sinterklaascupcakes maken met huisgemaakte schuddebuikrotsjes.
Dit recept delen:
Pinterest

5 minuten

0 minuten

35 minuten

1 Cupcake

De afgelopen week heb ik twee Sint & Piet cupcakefun how to’s gemaakt, met onze speculaascupcakes met schuddebuikjes als basis, de zak van Sinterklaas en het schattige Zwarte Pietensnuitje.

In deze how to laat ik je zien hoe je een luxe “grote mensen” Sinterklaascupcake maakt, met weer onze speculaascupcake met schuddebuikjes als basis, onze overheerlijke botercreme¬†die ik nog lekkerder heb gemaakt door er wat speculaaskruiden door heen te mengen,

een beetje marsepein en Belgische chocolade en schuddebuikjes.

Heel veel bak en decoreerplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Sinterklaascupcakes met schuddebuikrotsjes te maken?

Hoe maak je Sinterklaascupcakes met schuddebuikrotsjes?

  • Schuddebuikrotsjes maken

    1. Smelt de Belgische chocolade beetje bij beetje in de chocolade smelter.

       
    2. Telkens waneeer het beetje chocola gesmolten is, kun je weer een klein handjevol callets toevoegen en al roerend laten smelten.

       
    3. Zodra alle chocolade gesmolten is draai je de knop van de smelter naar de warmhoudstand en voeg je de schuddebuikjes toe.

       
    4. Spatel de schuddebuikjes door de gesmolten chocolade.

       
    5. Bekleed een snijplank met hey bakpapier en schep hier met de kleine ijslepel 6 bolletjes chocolade schuddebuikjes op.

       
    6. Plaats de snijplank nu minstens een half uur in de koelkast zodat de chocolade weer op kan stijven.

       
  • Sinterklaascupcakes decoreren

    1. Vul de spuitzak voorzien van het ster spuitmondje met de boterceme en spuit een laagje (dit hoeft niet een mooie toef te zijn) op de cupcake. Smeer de cupcake vervolgens glad af.

       
    2. Kneed een stukje rood marsepein zacht en bestrooi je werkblad met wat poedersuiker.

       
    3. Rol het rode marsepein uit tot een dikte van ongeveer 2mm.

       
    4. Steek met de geschulpte zijde van de ronde uitsteker een rondje uit het marsepein.

       
    5. Duw met de balltool in elk schulpje een klein kuiltje.

       
    6. Leg het rode marsepein rondje op de afgesmeerde cupcake en vrij het marsepein glad met de palm van je hand.

       
    7. Houd de spuitzak recht boven de cupcake en spuit heel geleidelijk een kleine strakke toef in het midden van de marsepein topper.

       
    8. Als laatste plaats je een van de schuddebuikrotsjes op de speculaasbotercremetoef.

       

Sinterklaascupcakes met schuddebuikrotsjes

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: , ,

Bron/Foto: Onbekend

7 reacties op “Sinterklaascupcakes met schuddebuikrotsjes”

  1. Zal ik deze maken voor de praktijk vrijdag voor sinterklaas dames en heren? Marleen Jordans Tunga Batbayar Dolf Chin See Chong ML Demir Petrie Verheijen???

  2. Dat hoef je niet te vragen , mijn antwoord weet je wel

  3. Een dikke ja Sandra Hondelink-Diamant

  4. Ron Klaren zegt:

    Kleine mensen vinden dit vast ook heel lekker :D

    Maar deze grote man vond ze in elk geval heeeeeeeeerlijk! (y)

Geef een reactie