Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Schwarzwalder Kirsch Cupcakes

Schwarzwalder Kirsch Cupcakes

Bijgewerkt op

Heerlijke cupcakes gebaseerd op de klassieke Schwarzwalder Kirschtorte uit het Zwarte Woud in Duitsland.
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

20 minuten

60 minuten

12 cupcakes

Wat heb je nodig om Schwarzwalder Kirsch Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

  • 125 gram Zachte boter
  • 125 gram Kristalsuiker
  • 2 Eieren
  • 2 el Melk
  • 100 gram Patentmeel
  • 2 tl Bakpoeder
  • 3 el Cacaopoeder

Vulling

  • Zwarte kersenjam (zonder stukjes)

Decoratie

  • 12 Verse kersen met steeltje
  • Chocolade vlokken
  • 250 ml Slagroom

Hoe maak je Schwarzwalder Kirsch Cupcakes?

  • Chocolade cupcakes

    1. Verwarm de oven voor op 190*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.

      Klop de boter en suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa.

      Voeg de eieren en melk toe en zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacao erover.

      Klop tot een glad beslag.

      Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes gaar en donkerbruin in 12 tot 15 minuten

      Laat de cupcakes op het rooster volledig afkoelen.

       
  • Cupcakes vullen

    1. Vul alle afgekoelde cupcakes met een beetje zwarte kersenjam.

       
  • Cupcake topping

    1. Klop de room tot zich zachte pieken vormen en vul de spuitzak met de opgeklopte slagroom, spuit op elke gevulde cupcake een mooie toef slagroom.

      Was de kersen en dep ze droog met een keukenpapiertje.

      Giet een laag vlokken op het bord en rol hier de rand van de toef voorzichtig doorheen.

      Als laatste zet je de kers op de toef.

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: , ,

Bron/Foto: Foodchomp

11 reacties op “Schwarzwalder Kirsch Cupcakes”

  1. claire zegt:

    Wat een ontzettend origineel idee.Een vriendin is binnenkort jarig.Die ga ik ermee verrassen!

  2. claire zegt:

    Hoi Marie-Louise,

    Mijn vriendin was zwaar onder de indruk. En ze vond ze heerlijk smaken.
    Bedankt voor het lekkere recept!
    En mijn complimenten voor de mooie site.

    Grts Claire.

  3. engelen marijke zegt:

    Ik wil graag dit recept eens uitproberen maar ik ben op zoek naar die ijzeren prikker met krul die op deze cupcake staat .Waar kan ik die kopen of bestellen ?

    • Hallo Marijke,

      Dat fotoprikkertje welke op onze vorige foto zat, hebben wij momenteel niet meer in ons assortiment.

      Het zijn speciale foto of naamhoudertjes voor op cupcakes.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  4. Chocolate Addict zegt:

    Hallo,
    Er staat Schwarzwalder KIRSCH cupcakes, maar ik zie nergens bij de ingrediënten KIRSCH staan? Hebben jullie dit misschien vergeten of moet die kirsch in de room?

    Groetjes,

    Reinhilde

    • Ron zegt:

      Hallo Reinhilde,

      Dat klopt, er zit geen echte Kirch (kersenlikeur) in.

      Deze cupcake is een alcoholvrije cupcake gebaseerd op de klassieke Schwarzwalder Kirschtorte uit het Zwarte Woud in Duitsland.

      Maar het leuke van het maken van recepten is dat je hier zo heerlijk mee kunt variëren en je kunt inderdaad wat (2 tl) kersenlikeur door de frosting mixen. of bijvoorbeeld door de kersenjam.

      Heel veel bakplezier

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  5. Marja zegt:

    Bedankt voor het heerlijke recept ! Ik heb wel een vraag: ik dacht dat je bakingsoda moest gebruiken als er een zuur un het recept zit. Nu moet er melk bij maar in het recept staat bakpoeder. Maakt dit iets uit ? Groetjes Marja

    • Hallo Marja,

      Dat klopt helemaal! wanneer er baksoda gebruikt wordt in een recept is er vaak ee zure tegenhanger aanwezig in de vorm van karnemelk of blanke azijn.

      Alleen in dit recept wordt geen baksoda maar bakpoeder gebruikt.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie