Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Roomkaascupcakes met zure room topping

Roomkaascupcakes met zure room topping

Bijgewerkt op

Minder vette en minder zware cupcakes van Martha Stewart.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

25 minuten

157 minuten

48 cupcakes

Dit recept posten wij voor het eerst op 3 maart 2011 op onze cupcakerecepten site en was echt even aan een opfrisbeurt toe.

Het recept komt van Martha Stewart en is een absolute aanrader voor het nieuwe jaar, na alle lekkernijen tijdens de feestdagen is dit een welkome afwisseling.

Deze cupcakes zijn minder vet en minder zwaar dan de normale cupcakes, doordat het beslag voornamelijk bestaat uit roomkaas en niet uit bloem en boter.

Op de site van Martha Stewart staat een filmpje waarin zij zelf deze heerlijke cupcakes bakt.

Happy New Year!

Wat heb je nodig om Roomkaascupcakes met zure room topping te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

  • 1585 gram Roomkaas
  • 2 1/4 cup Kristalsuiker
  • 1/2 cup Bloem
  • 1 cup Zure room (250 ml, op kamertemperatuur)
  • 1 1/2 tl Vanille pasta
  • 5 Eieren (maat L, op kamertemperatuur)

Topping

Decoratie

  • Verse besjes
  • Poedersuiker

Hoe maak je Roomkaascupcakes met zure room topping?

  • Roomkaascupcakes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik aluminium cupcakevormpjes en spray ze in met de invetspray.

       
    2. Klop in de standmixer in drie minuten de roomkaas licht en luchtig.

      Schraap met de siliconen spatel langs de bodem en de zijkanten van mengkom.

       
    3. Klop met de garde in de mengkom, de suiker en bloem door elkaar.

       
    4. Voeg geleidelijk het bloem-mengsel al mixend toe aan de roomkaas, en blijf mixen tot het een luchtige massa is geworden.

      Schraap met de siliconen spatel langs de bodem en de zijkanten van mengkom.

       
    5. Voeg vervolgens de zure room en het vanille extract toe.

      Schraap met de siliconen spatel langs de bodem en de zijkanten van mengkom.

       
    6. Voeg hierna de eieren een voor een toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig opgenomen is door de massa.

      Schraap met de siliconen spatel langs de bodem en de zijkanten van mengkom.

       
    7. Verdeel het beslag gelijkmatig (113 gram per bakingcup) over de zilveren bakingcups en bak de cupcakes nu 15 minuten.

      Haal het muffinblik na deze 15 minuten uit de oven.

      Let op wel met een ovenwant!

       
    8. Laat de cupcakes in het muffinblik buiten de oven afkoelen tot ze iets inzakken/hol worden.

       
  • Zure room topping meebakken

    1. Klop met garde de zure room, suiker en de vanille pasta samen in de mengkom.

      Schraap met de siliconen spatel langs de bodem en de zijkanten van mengkom.

       
    2. Plaats een volle eetlepel van de topping in de holte van de cupcake en smeer de topping uit naar de randen van het vormpje.

       
    3. Bak de cupcakes nu nogmaals, maar dan 10 minuten.

       
    4. Laat de cupcakes na het bakken op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur, daarna laat je ze 2 uur lang verder afkoelen in de koelkast.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Voor het serveren, kun je de cupcakes nog decoreren met wat fruit en bestrooien met een klein beetje gezeefde poedersuiker.

       

Roomkaascupcakes met zure room topping

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: , ,

Bron/Foto: Martha Stewart

3 reacties op “Roomkaascupcakes met zure room topping”

  1. Alice zegt:

    Volgens mij staan je ingredienten een tikkie door elkaar, 3 pond roomkaas lijkt me wel heel erg veel, 2 1/4 cups suiker lijkt me ook vrij ruim. 1/2 cup bloem is erg weinig. Zou je even kunnen checken of het klopt want op zich wil ik wel heel graag een keer muffins maken met roomkaas. Verder echt een schitterende website. Krijg acuut trek

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Alice,

      Dit recept is van Martha Stewart,(dit staat vermeld onder de foto.)
      Alles is keurig omgerekend 3,5 pound cream cheese = 1591 gram roomkaas = 3 pond (eigenlijk zelfs ietsjes meer dus.)
      Het gaat hier om een cheesecake cupcake en niet om een normale cake cupcake.

      Ik hoop dat ik zo wat duidelijkheid geschept heb.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Alice zegt:

    Hoi Miss Baksel,

    Heel erg bedankt voor je uitleg. Ik had toch nog een beetje mijn vraagtekens bij 1,5 kilo creamcheese voor het maken van cupcakes. Het orig. recept is voor niet minder dan 48 (!!!) muffins (heeft Martha zoveel vriendinnen die op de koffie komen??;-)). Dat is wel een beetje veel dus daar zit waarschijnlijk de oorzaak van mijn verbazing. Ik ga alles door 4 delen en het een keer proberen want ze zien er heerlijk uit en Martha is wel een instituut als het op koken aankomt dus de verhouding zal vast wel kloppen.

Geef een reactie